Kisgyerek

Nagyot ment a TikTokon az anyaság valós ábrázolása

Valószínűleg már annyira elszoktunk a normalitástól, hogy ha valaki a valóságot mutatja be, egyik ámulatba a másikba esünk. Rendetlen hűtő, zsúfolt garázs. Semmi filter.
2022. Március 17.
Nagyot ment a TikTokon egy teljesen átlagos ábrázolása az anyaságnak (fotó: Getty Images)

Ha valaha is nézegetted a közösségi médiában az anyasággal kapcsolatos tartalmakat, valószínűleg sokszor érezted úgy, hogy neked ez nem megy. Nem vagy ezzel az érzéssel egyedül. Tökéletes otthonok, makulátlan, hófehér enteriőr, házi, bioételek, gyönyörűen öltöztetett gyerekek, rendezett udvarok.

Néha azért látunk olyan pillanatfelvételeket is, amelyek valósághűek: rendetlenséget, káoszt, tökéletlenséget. Csupa olyan dolgot, ami a szülőséggel jár. Emily Feret éppen azzal lett népszerű a TikTokon, hogy normalizálja, hogy szabad normálisnak lenni.

Feret számos videót tett közzé az életéről és az otthonáról – ezekben viccesen mesél olyan helyzetekről, amelyek kevésbé Instagram-kompatibilisek (értsd: megrendezettek) és inkább, nos, normálisak.

Az egyik videóban rávilágít a “normális” otthona jellemzőire: sérült bútorok (nem hajlandó többet vásárolni, mert a gyerekek mindent tönkretesznek), játékokkal teli nappali, egy asztal, tele energiaitalokkal (mert az anyukák fáradtak, talán ismerős?), két félig megevett banán. Ez a valóság.

@emilyjeanne333 Reply to @jessoakley_8 is it sad I could do these daily?…. #normalizethemess #normalizechaos #nofilter #unfiltered #hotmessmom #badmomsoftiktok ♬ Send Me on My Way – Vibe Street

“Néztem a videókat és láttam a közösségi médiában a képeket ezekről a tökéletes házakról és tökéletes életekről, és rosszul éreztem magam a saját életemmel kapcsolatban” – mesélte Feret a Parents.com-nak. “Nem láttam olyan házakat vagy anyukákat, akik hasonlítottak volna rám és az én életemre. Meg akartam mutatni, hogy az én életem egyáltalán nem ilyen, és hogy lehetsz normális, és csodálatos munkát végezhetsz akkor is, ha a házad rendetlen, és a gyerekeid az őrületbe kergetnek.”

Nem meglepő módon az emberek imádják Feret videóit. “A reakciók elsöprőek és érzelmesek voltak” – mondja Feret. “Az emberek megköszönték, hogy segítettem nekik. Szürreális, hogy ezek a videók, amelyeken a házamban sétálok, ilyen hatással vannak másokra.”

@emilyjeanne333 THE FRIDGE #WorthTheWait #normalizechaos #normalizenormal #messyhouse #fridgetour #normal #nofilter #pinterestmom #hotmessmom ♬ original sound – Emily Feret