Kisgyerek

Narancsos túrótorta

Magas fehérjetartalmú, friss gyümölcsöt tartalmazó finomság, amelyben a vitamintartalom sem vész kárba a sütés miatt. Ez a zselatinos gyümölcstorták egyik nagy előnye. A másik előny az, hogy nagyon finom!
2011. November 09.

Hozzávalók a tésztához: 10 deka lágy vaj, 7 deka cukor, egy tojás, 15 deka teljes kiőrlésű liszt, egy kávéskanál sütőpor, két bionarancs reszelt héjaA második réteghez: fél kiló sovány túró, 10 deka cukor, egy tojás, két csomag tejszín ízű pudingpor, 4 deci tejföl, fél liter tej

A tetejére: két vérnarancs kifacsart leve, egy csomag színtelen zselatin

Állítsd össze a tésztát a hozzávalókból: szórj bele mindent egy mély tálba, és kézzel gyúrd össze. Vegyszermentes bionarancs héját reszeld a tésztába. Egyenletes vastagságban nyomkodd a tésztát egy kapcsos tortaforma aljára. A robotgép keverőbotjával vagy mixerrúddal keverd össze a második réteghez valókat, és öntsd a tortaformába. Folyékony, ez nem baj. Középső rácson 200, majd 175 fokon lassan süsd a megszilárdulásig. A teteje azért világos maradjon – ha sötétedni kezdene, mielőtt megszilárdul, takard le alufóliával. Hagyd a tortaformában kihűlni, majd tedd hűtőbe fél-egy órára vagy akár egész éjszakára, ha előző este sütöd. Ezalatt fél kisujjnyi vékonyra szeleteld fel a lereszelt héjú narancsokat, sütikiszúró formával szúrj ki a szeletek közepéből csillagokat. Hegyes, éles kés és kisolló is segíthet. A vérnarancsokat facsard ki, majd zselatinnal és kevés cukorral folyamatosan kevergetve forrald fel. Tovább kevergetve hűtsd le kissé, és mielőtt megdermedne, öntsd a torta tetejére. Tedd a hűtőbe fél órára, a narancscsillagokat csak a teljes dermedés után helyezd el rajta.

Forrás: Kismama magazin