Kisgyerek

Tavaszias időre számíthatunk a hosszú hétvégén

A péntek várhatóan napsütéses lesz, de szombaton számítani kell esőre.
2024. Március 14.
(Kép forrása: Getty Images)

Tavaszias idő várható az ünnepi hosszú hétvégén: pénteken többórás napsütésre kell készülni 13-18 Celsius-fok közötti hőmérséklettel, de szombaton többfelé kell esőre számítani, majd vasárnap jellemzően napos, száraz idő várható, csak északkeleten fordulhat elő eső – írja a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján az MTI.

Pénteken, a március 15-ei nemzeti ünnepen az ország keleti felén gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, míg a Dunántúl fölé fátyolfelhőzet sodródik, amely egyre inkább meg is vastagszik – így ott inkább csak néhány órás napsütés lehet. Csapadék nem valószínű a hosszú hétvége első napján, a légmozgás nagyrészt mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13-18 Celsius-fok között alakul.

Szombaton nagyrészt borult lesz az ég, majd a délutáni, esti óráktól északnyugat, nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, estétől a Dunántúlon az északnyugati szél. A hajnali 3-9 Celsius-fokról 11-18 Celsius-fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A hét utolsó napján, vasárnap általában gomolyfelhős, napos, száraz időre kell számítani, de főleg északkeleten, keleten még lehetnek erősen felhős területek, arrafelé helyenként eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél megélénkül, több helyen megerősödik. Hajnalban 1-8 Celsius-fok, kora délután általában 11-17 Celsius-fok valószínű, csak északkeleten lehet hűvösebb.

Forrás: MTI