Hozzávalók:
4 deci kókusztej
három evőkanál teljes kiőrlésű búzadara
két evőkanál kókuszpehely
egy marék mazsola
két evőkanál méz
egy evőkanál vaníliaeszencia
fél alma
egy evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
egy marék mandula
díszítésnek zab- és kókuszpehely
Felmelegítem a kókusztejet, beleteszem a grízt és a kókuszpelyhet, és egy habverővel addig kevergetem, amíg sűrű kása nem lesz belőle. Ekkor leveszem a tűzről, hozzáadom a mazsolát, fél deci vizet, a mézet, a vaníliaeszenciát, és alaposan elkeverem.
A méztől sokat fog hígulni a massza. Végül egy nagylyukú reszelőn belereszelem az almát héjastul, majd durvára vágom a mandulát, azt is hozzákeverem a fűszerkeverékkel együtt, tálakba szedem, és a zabpehellyel, a kókuszpehellyel, esetleg a maradék manduladarabokkal díszítem. Ha van otthon banán, az is beletördelhető, remekül fog menni hozzá.
További egészséges nassolnivalók: