Kisgyerek

Tejbegríz de luxe kókusztejjel, almával, mézekalácsízben

A tejbegríz minden gyerekes családban alapétel. Azonban néha megbolondíthatjuk, hogy a hagyományos édességből igazi különlegesség legyen.
2012. Július 05.

Hozzávalók:

4 deci kókusztej

három evőkanál teljes kiőrlésű búzadara

két evőkanál kókuszpehely

egy marék mazsola

két evőkanál méz

egy evőkanál vaníliaeszencia

fél alma

egy evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék

egy marék mandula

díszítésnek zab- és kókuszpehely

Felmelegítem a kókusztejet, beleteszem a grízt és a kókuszpelyhet, és egy habverővel addig kevergetem, amíg sűrű kása nem lesz belőle. Ekkor leveszem a tűzről, hozzáadom a mazsolát, fél deci vizet, a mézet, a vaníliaeszenciát, és alaposan elkeverem.

A méztől sokat fog hígulni a massza. Végül egy nagylyukú reszelőn belereszelem az almát héjastul, majd durvára vágom a mandulát, azt is hozzákeverem a fűszerkeverékkel együtt, tálakba szedem, és a zabpehellyel, a kókuszpehellyel, esetleg a maradék manduladarabokkal díszítem. Ha van otthon banán, az is beletördelhető, remekül fog menni hozzá.

Tejbegríz de luxe kókusztejjel, almával, mézekalácsízben

További egészséges nassolnivalók:

  • Mézes nyalóka házilag
  • Csőben sült, vaníliás rakott túrós palacsinta
  • Mákpuding
  • Kétszínű túródesszert babáknak