Kisgyerek

Tejtartalmú bébiétel a babának?!

A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.
2021. November 29.

Normál esetben, ha már kapott a baba főzelékeket, gyümölcsöket és a húsos menük bevezetése is megtörtént, megkóstolhatja a joghurtot, túrót vagy a tejbegríz alapú babadesszerteket. A HiPP Duettek ízletes gyümölcsökkel, krémes állagú túróval vagy joghurttal, hozzáadott cukor nélkül készülnek. Kínáld tízóraira, uzsonnára vagy főétkezések után desszertként.

Ha gyakran felébred a kicsi éjszaka, annak számos oka lehet, például fogzás, betegség, zaj, túl meleg, de nagyon gyakran egyszerűen csak éhes. Lefekvés előtt az anyatejes táplálás mellé kínálj gyermekednek HiPP Jó éjt papi tejbegrízt is, amely tápláló, laktató.

Tejtartalmú bébiétel a babának?!

Mit nyújt a HiPP a gyermekeknek a biominőséggel és azon túlmenően?

A biogazdálkodásban a vegyi anyagok helyett a természet erejére alapozzák a növénytermesztést, valamint nagy hangsúlyt fektetnek az állatbarát tartásmódra. A biominőség érdekében az állatokat fűvel, szénával és gabonával takarmányozzák, így a tej tápanyagokban gazdag lesz. Ezt az értékes biotejet dolgozzák fel a HiPP babadesszertekhez. A biominőségen túlmenően a HiPP számára a klíma és a környezet megóvása is fontos, ezért a HiPP bébiételek karbonsemleges gyártással készülnek.  

Dr. Tausz István, gyermekorvos, főorvos