Kisgyerek

Boltit vagy hazait?

Ha a családtagok otthon étkeznek, és a szülő mindennap főz, a kisgyerek is kaphat a családi ebédből, hiszen egyéves kora után szinte mindent ehet már.
2008. Január 27.

A neki szánt falatokat azonban különítsük el fűszerezés előtt, hiszen a számunkra megfelelő ízek neki még túl erősek lehetnek. A jó hangulatú családi étkezéseknek a kisgyerek is legyen részese! Ültessük a családi asztalhoz, kínáljuk hasonló falatokkal, mint amilyeneket a többiek esznek, azt valószínűleg szívesebben elfogyasztja majd, mint valami olyasmit, amit egyedül neki tálalnak.

Ha nem főzünk otthon, jól jön a kész bébiétel, egyéves kor után pedig a junior menük. Ezeknek valószínűleg más ízük lesz, mint az otthoninak, de nem árt, ha ezzel is megismerkedik a kisgyerek. A felbontott üveget egy napig tárolhatjuk hűtőszekrényben, a már felmelegített ételt ne hűtsük le újra. A bébiételeket ne sózzuk, cukrozzuk, a kisbabának éppen megfelelő, még ha számunkra ízetlennek is tűnik.

Bébidesszertek, üveges gyümölcskészítmények esetében vegyük figyelembe, hogy a friss gyümölcs vitamintartalma magasabb, mint a cukrozott, főtt desszerté, amely inkább édességnek számít, mint egészséges tápláléknak.

Forrás: Kismama magazin