Kisgyerek

Újragondolt paradicsomleves mozarellagolyókkal

Még bőven tart a paradicsomszezon. Érdemes újfajta receptekkel kísérletezni. Íme az újragondolt paradicsomleves.
2012. Szeptember 20.

Szárított paradicsomos, bazsalikomos paradicsomleves mozzarellagolyókkal

Hozzávalók:

három evőkanál olívaolaj

egy fej vöröshagyma

négy gerezd fokhagyma

1 ½ kiló leforrázott, meghámozott, felkockázott paradicsom

½ liter zöldségalaplé

fél üveg szárított paradicsom

egy teáskanál balzsamecet

egy evőkanál méz vagy nyírfacukor

egy csokor friss bazsalikom

só, bors

két mozzarella

Felhevítem az olajat, beleteszem az apróra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát. Pár percig dinsztelem őket, majd hozzáadom a paradicsomot, a szárított paradicsomot, felöntöm az alaplével, és forrásig főzöm a levest. Visszaveszem a lángot, majd ízesítem sóval, borssal, balzsamecettel, nyírfacukorral. Végül beledobálom a lébe a bazsalikomleveleket, és botmixerrel pürésítem a levest.Tálaláskor felkockázott vagy minimozzarellát teszek a tányérok aljára, és rámerem a forró levest. Egy-egy bazsalikomlevéllel díszítem.

A baba ételéhez: A hámozott, kimagozott paradicsomból két evőkanálnyit pici fokhagymával és egy bazsalikomlevéllel pár perc alatt kevés olívaolajon mártássá párolok, miközben cérnametéltet főzök ki egy másik lábosban. A kész hozzávalókat pürésítem, végül kevés reszelt sajtot keverek hozzá. 10 hónapos kortól adható.További recepteket itt találsz.

Újragondolt paradicsomleves mozarellagolyókkal