Szárított paradicsomos, bazsalikomos paradicsomleves mozzarellagolyókkal
Hozzávalók:
három evőkanál olívaolaj
egy fej vöröshagyma
négy gerezd fokhagyma
1 ½ kiló leforrázott, meghámozott, felkockázott paradicsom
½ liter zöldségalaplé
fél üveg szárított paradicsom
egy teáskanál balzsamecet
egy evőkanál méz vagy nyírfacukor
egy csokor friss bazsalikom
só, bors
két mozzarella
Felhevítem az olajat, beleteszem az apróra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát. Pár percig dinsztelem őket, majd hozzáadom a paradicsomot, a szárított paradicsomot, felöntöm az alaplével, és forrásig főzöm a levest. Visszaveszem a lángot, majd ízesítem sóval, borssal, balzsamecettel, nyírfacukorral. Végül beledobálom a lébe a bazsalikomleveleket, és botmixerrel pürésítem a levest.Tálaláskor felkockázott vagy minimozzarellát teszek a tányérok aljára, és rámerem a forró levest. Egy-egy bazsalikomlevéllel díszítem.
A baba ételéhez: A hámozott, kimagozott paradicsomból két evőkanálnyit pici fokhagymával és egy bazsalikomlevéllel pár perc alatt kevés olívaolajon mártássá párolok, miközben cérnametéltet főzök ki egy másik lábosban. A kész hozzávalókat pürésítem, végül kevés reszelt sajtot keverek hozzá. 10 hónapos kortól adható.További recepteket itt találsz.