Kisgyerek

Vándor Éva unokáját méhen belül műtötték, így van most a kisfiú

A színésznő második unokáját méhen belül kellett műteni, nyitott gerinc miatt.
2024. Február 11.
Vándor Éva
Kép: pillanatkép / Endrei Judit Korhatártalanul / YouTube

Szerencsére jól van Vándor Éva második unokája, Mózes, aki tavaly novemberben született meg. A Gyerekszoba.hu is megírta tavaly, hogy a színésznő második unokájánál nyitott gerincet diagnosztizáltak, ezért Mózest még az anyukája, Olívia hasában megműtötték a várandósság 29. hetében. Most a színésznő Endrei Judit Korhatártalanul című műsorában beszélt arról, hogy van a kis Mózes.

– Deréktól lefelé volt az egyik lábánál valami furcsaság. Elkerült egy olyan orvoshoz, aki ismert Londonban egy doktornőt, aki évek óta műtött méhen belül ilyen típusú helyzetben lévő kisbabákat. Augusztusban műtötték a lányomat, ennek is megvan az ideje: van körülbelül két hét, amikor éppen be lehet avatkozni. Londonban megvizsgálták, és azt mondta a doktornő, meg lehet műteni, csodálatos eredményt lehet elérni. Ezután a műtét Varsóban történt, mert ott picit olcsóbb – mondta el Endrei Judit műsorában a színésznő. Méhen belül műtötték, varrták össze azt a nyílt részt a gerincen.

Mózes tavaly novemberben egészségesen született. – Egészséges, gyönyörűséges baba, ami annyit jelent, hogy vannak vizsgálatok folyamatosan. Vannak olyan dolgok, amiket még rendbe kell tenni, de rendben lehet tenni, és ez azért jó, mert sok baba, aki így születik, csak születés után kap kezelést, de nála már így is sokkal jobb eredmények jöttek létre, amikor megszületett.