Kisgyerek

Veszélyes pók csípett meg egy nyaraló 4 évest

A kempingező kisfiú sírva rohant a szüleihez a pókcsípés után, aminek helye először piros, majd kékes-lilás színű lett.
2023. Július 26.
Mérges pók

A hegedűpók marása sok esetben még a felnőttekre is komoly veszélyt jelent, hát még egy 4 éves kisgyerekre! Kész szerencse, hogy sem a szülők, sem az orvosok nem vesztegették az időt!

Amint meglátták a különös rovarcsípést, azonnal kocsiba ültek és az olasz Terni városának ügyeletére rohantak a gyerekkel, ahol elsőbbséggel fogadták és látták el a rémült 4 évest.

Az orvosok is hamar feltérképezték, hogy nem egy szimpla pók marásáról van szó: a csípés helye feldagadt, viszketett és égett, a kisfiú pedig folyamatosan fájlalta a sérült testrészt, sőt zsibbadásra is panaszkodott. 

Mint az orvosok elmondták, a hegedűpók csípésének helyén a megfelelő kezelés nélkül sajnos néhány napon belül akár el is halhatnak, ami visszafordíthatatlan következményekkel járhat.

Az ügyeletes orvos elmondta, hogy a nagy meleg és a párás idő kedvez az ízeltlábúaknak, ezért még nagyobb óvatosságra intette a szülőket. Nemcsak a pókokkal kell jobban vigyázni, hanem a darazsakkal, méhekkel és a kullancsokkal is, fejtette ki a szakember.

Előfordult az ügyeleten az elmúlt napokban az is, hogy valaki a tigrisszúnyog csípése után belázasodott, fejfájásra és izomfájdalomra panaszkodott, ezért pár nap erejéig megfigyelésre a kórházban is bent kellett maradnia. 

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images