Gyerek

Szüleivel kirándult a 8 éves kisfiú, akit hétvégén mart meg egy vipera

A várva-várt családi nyaralást szakította félbe a kígyómarás, ami teljesen érthetően óriási riadalmat okozott a szülőkben és a kisfiúban is.
2023. Július 10.
Vipera

Vasárnap délután döntött úgy az olaszországi Conegliano-ban élő, de a Friuli régió hegyeibe kiránduló kisfiú családja, hogy kihasználja a jó időt és Claut közelében felfedezik a környéket.

Az egyébként csodás hegyi táj rengeteg szép pillanattal ajándékozta meg a családot, a baj azonban néhány másodperc alatt megvolt és az egész nyaralás alakulását megpecsételte.

A magas fűvel körülvett ösvényen haladt a szerencsétlenül járt 8 éves kisfiú a szüleivel, amikor a kígyó megmarta. A szülők a nagy ijedtség ellenére is meg tudták érezni a lélekjelenlétüket, és azonnal hívták a segélykérő telefonszámot.

Egy közeli kórházból szállt fel a helikopter, amely kórházba szállította a viperamarást szenvedett 8 éves pácienst. A rutinos mentősök még a helyszínen stabilizálták az állapotát, majd a bellunoi kórházba szállították.

Bár a hathatós és gyors segítségnek köszönhetően a kisfiú jól van és nincs többé életveszélyben, a biztonság kedvéért pár napig még a gyógyintézmény vendégszeretét élvezi, megfigyelés alatt.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images