Baba

Saját kertjében mart meg egy 5 évest egy vipera

A szülők álmukban sem gondolták, hogy ilyen megtörténhet a házuk kertjében, ezért először méhcsípésre gyanakodtak.
2023. Szeptember 14.
kislány szandálban

A Firenzéhez közel élő 5 éves kislány boldogan játszott a házuk kertjében, amikor a szandálján keresztül megmarta valami. A cipőcskéknek hála maga a sérülés nem volt különösebben fájdalmas, hamarosan azonban ijesztő tüneteket kezdett produkálni.

A szülők először azt gondolták, hogy méh, darázs vagy valamilyen pók csíphette meg a gyereküket, aki egyre rosszabbul érezte magát: szédült és látászavarra panaszkodott, amit (nagyon helyesen) nem vettek félvállról a szülei.

Az ügyeletre rohantak vele, ahol elmondták, hogy valami megcsípte a kicsit az egyik lábujján, ezért éjszakára is benntartották megfigyelés céljából. Mivel a kislány reggelre sem lett jobban, sőt az állapota valamelyest rosszabbodott is, a firenzei gyermekkórházba szállították.

Csak másnap derült ki, mi okozta a bajt

„Nagyon ijesztő volt látni az orvosok tanácstalanságát, és azt, hogy reggelre a kislányunk már nem tudta a szemével követni az elé tartott tárgyakat” – mesélte az anyuka, aki végig a kislánya mellett maradt.

Továbbra is arra gondolt mindenki, hogy rovarcsípés okozhatja a gondokat, a gyermekkórház orvosai azonban, látva a sérülést és a tüneteket, azonnal rájöttek, hogy viperamarásról van szó.

A gyermeknél expressz sebességgel kezdték meg a helyénvaló kezelést, ami meg is hozta a várt eredményt, és a kislány jobban lett. „Néhány napot még várnunk kell, hogy kiderüljön, szenvedett-e maradandó károsodát a mája, a veséje és a gyomra” – tette hozzá az édesanya.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via