Kamasz

Fociedzésről vittek kórházba siklómarás miatt egy 11 évest

Először mindenki arra gondolt, hogy vipera marhatta meg a kisfiút, akinek szerencsére nem esett komolyabb bántódása.
2023. Június 02.
Kisfiú fociedzésen

Az eset szerda délután történt, amikor az olaszországi Terniben az edzés előtti bemelegítést végezték a gyerekek. A tornaterem előtti füves területen – ahol már hetekkel ezelőtt időszerű lett volna a fűnyírás – futottak pár kört, majd egyikük hirtelen felkiáltott, mert a másodperc tört része alatt a lábára tekeredett és megmarta egy sötét színű hüllő.

Hogy pontosan milyen állat lehetett, nem tudni. A szemtanúk elmondása szerint igen hosszú volt és a kisfiú lábán is jól látható harapásnyomot hagyott, ami rövid időn belül fel is dagadt.

A sokkos állapotba került gyereket először az edzők, majd a helyszínre érkező mentősök részesítették elsősegélyben, azután kórházba szállították, ahol megállapították, hogy nem mérgeskígyóval, hanem valószínűleg egy siklóval volt dolga.

A biztonság kedvéért 48 órán át megfigyelés alatt tartották a kisfiút, de szerencsére semmilyen orvosi beavatkozásra nem volt szükség. A polgármester az eset után egy Instagram-posztban biztosított mindenkit afelől, hogy azonnal lenyírják a füvet a szóban forgó területen.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images