Kisgyerek

Zsiráfbébi született az állatkertben

Zsiráfborjú született a Fővárosi Állat- és Növénykertben február 19-én.
2012. Február 21.

A 170 cm magas, a jelek szerint hím állatot már megnézhetik a látogatók, és azon is gondolkodhatnak, hogy milyen nevet kapjon.

A kisborjú reggel hét óra tájban jött világra, és kisvártatva nemcsak lábra állt, hanem szopott is anyjától, a 16 éves Santanától – adta tudtul a Fővárosi Állat- és Növénykert az MTI-nek hétfőn eljuttatott közleményében.

A kis zsiráf és az anyaállat elkülönített istállórészben pihen, de egy betekintő ablakon a látogatók már megnézhetik a kis jövevényt. Az állatkert a közönség segítségét kéri a borjú elnevezéséhez.

A szaporulttal hatra nőtt az állatkert zsiráfjainak száma. Santana a csehországi Liberecből került Budapestre, Jonas, a tízéves apaállat pedig nyolc éve egy dán állatparkból érkezett. Az évek során Santana a mostani borjúval együtt négy utódot hozott a világra, közülük a kétéves Said ugyancsak a fővárosi állatkertet gazdagítja. A zsiráfcsapathoz 2008-ban csatlakozott Prágából két nőstény, Ingrid és Sandra. Az állatkertnek 1869-ben ajándékozta az első zsiráfot I. Ferenc József osztrák császár és magyar király. Azóta – a mostanival együtt – 26 zsiráfborjú született Budapesten.

Forrás: MTI