Teherbeesés

30 évesen lett nagymama

Az ötgyermekes Kelly Healey 30 évesen lett nagymama. Ezzel ő lett Nagy-Britannia legfiatalabb nagymamája.
2022. Március 23.
30 évesen lett nagymama (fotó: dailymail.co.uk)

Kelly Healey 2018-ban, mindössze 30 éves korában lett nagymama. Lánya, Skye Salter tinédzserként lett anya, csakúgy, mint ő. Healey úgy fogalmazott a Daily Mailnek, hogy amikor megtudta, hogy Skye várandós, “szeretetet és támogatást” nyújtott neki, mert “ami történt, megtörtént” – de az ötgyermekes anyuka bevallotta, hogy soha nem számított arra, hogy ilyen fiatalon nagymama lesz. Úgy fogalmazott, hogy nem volt értelme a lányával utólag veszekedni, mert ami történt, megtörtént. “Csak annyit tehettem, hogy szeretetet és támogatást nyújtottam. Anyaként az ember megbirkózik ezekkel a dolgokkal.”

Önmagával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy úgy él, mintha a húszas éveiben járna, ezért nem igazán érzi magát nagymamának. A barátai szerint vicces, hogy nagymama lett, sokan pedig azt szokták hinni az unokájáról, hogy a fia.

Skye a mostohaanyjával és az apjával él a nyugat-londoni Cranfordban. 2018-ban 14 évesen egy terhességi tesztet csinált, amikor kiderült, hogy várandós. Gyorsan kórházba utalták, ahol az ultrahangvizsgálat megerősítette, hogy valóban terhes, sőt, már a 36. hétben jár.

A tinédzser szexuálisan aktív volt, és elővigyázatosságból végezte el a tesztet, mert időpontot akart kérni spirál felhelyezésére. Sokkolta a hír, hogy gyereket vár, pláne, hogy már nincs visszaút, hiszen a 36. hétben volt már.

Skye a kisfiával (kép: dailymail.co.uk)

A most 17 éves Skye így emlékszik vissza: “Megdöbbentem. Volt egy titkos érzésem, hogy terhes lehetek, ezért végeztem el a tesztet. Az apa egy velem egykorú helyi srác. Nem tudtam elhinni, hogy gyerekem lesz. Napok választottak el attól, hogy anya legyek. Néhány héttel korábban még tornáztam és hegyet másztam. Természetesen az, hogy ilyen későn derült ki, hogy terhes vagyok, azt jelentette, hogy az abortusz nem jöhet szóba. De ezt amúgy sem tudtam volna megtenni. Amikor megláttam a babám szívverését a képernyőn, a szívem megtelt szeretettel. Tudtam, hogy ettől kezdve én mindig a második helyen fogok állni, és a kisfiam lesz az első.”

De nemcsak Healey döntött rekordot azzal, hogy 30 évesen nagymama lett, hanem a saját anyja is, aki így 48 évesen lett dédnagymama.

Korábban úgy tűnt, hogy a brit rekordot a háromgyermekes anyuka, Gemma Skinner tartja, ő 33 évesen lett nagymama, miután 17 éves lánya tavaly lett anya.

(Cikk forrása: dailymail.co.uk)