Teherbeesés

7 dolog, amit ne mondj egy olyan nőnek, aki szeretne teherbeesni

Az egyetlen dolog, amire vágysz, hogy két csík jelenjen meg a terhességi teszten. De ezúttal sem sikerült, pedig úgy érzed, mindent megtesztek, hogy végre kisbabátok legyen.
2017. Március 22.

Reménykedve várni, hogy végre két csík jelenik meg a teszten…

Ilyenkor jönnek az ismerősök a kéretlen jótanácsaikkal, amikre aztán végképp nincs szükséged. Miket mondanak? A foxnews.com összegyűjtötte a legidegesítőbb mondatokat.

1. “Csak lazán, hidd el, össze fog jönni.”

Ó, köszi, tényleg? Bár a tanács nem rossz, de nem is feltétlenül igaz. Azok a nők ugyanis, akik odafigyeléssel, rendszeresen nyomon követik az ovulációjukat, gyorsabban esnek teherbe. Azokról a nőkről nem is beszélve, akiknek fizikai probléma, például PCOS vagy valamilyen pajzsmirigy betegség nehezíti meg a teherbeesését. Ők pláne nem lehetnek lazák, ha a terhességről van szó.

2. “Ne stresszelj annyit.”

Nagyon hasonlít a fenti mondathoz, annyi csupán a különbség, hogy még inkább azt váltja ki belőled, hogy te vagy a hibás, amiért nem jön össze a baba.

3. “Van peteérésed?”

Vicces, hogy amint szóba jön a terhesség, máris úgy gondolják mások, hogy beleszólhatnak az olyan intim dolgokba, mint a te vagy a partnered testi képességei. Figyelj, mert az ovuláción kívül rákérdezhetnek még a párod spermájának a minőségére is!

4. “Ha meg kell történnie, meg is fog történni.”

A vágy, hogy végre neked is legyen kisbabád, egy nagyon erős érzelem. Anyává válni nem olyan dolog, amit az emberek a véletlenre szoktak bízni. Sokszor a termékenység követését, pontosságot, és tervszerű szexet kíván.

5. “Biztos vagy benne, hogy neked való az anyaság?”

Ezt a kérdést többnyire kimerült és elkeseredett édesanyák szokták feltenni (mindkettő teljesen normális dolog), akiknek az energiáit teljesen felemésztik a saját gyermekeik. Igen, a gyerekekkel sokszor nagyon nehéz, és egy jó darabig biztos, hogy le kell mondanod a kettesben töltött kényeztető nyaralásokról, de tudod mit? Te ezt már eldöntötted. Készen állsz az anyai örömökre és a nehézségekre is.

6. “Nem vagy te túl fiatal/öreg/elfoglalt az anyasághoz?”

A válaszod legyen egyértelmű nem! Manapság sokfajta anya létezik. Fiatalabb, öregebb, dolgozó, nem dolgozó, egy gyermekes vagy több gyermekes, szegény vagy gazdag. És mindegyikük egy szuperhős, nem számítanak a körülmények.

7. “Próbáltad már a gyógynövényeket/akkupunktúrát/jógát/farkasüvöltést?”

Mindenkinek megvannak a saját trükkjei, legyen szó bármiről, így a teherbeesésről is. Csakhogy teherbe esni nem mindig könnyű, a meddőségnek számtalan oka lehet. Egy menstruációs ciklus alatt 20% az esélye a teherbeesésnek. Az orvosok azt szokták javasolni a pároknak, hogy egy évig próbálkozzanak, és ha egy év után sem jön össze a baba, akkor vetik fel csak a meddőség lehetőségét. A meddőségről bővebben itt olvashatsz.

Kapcsolódó cikkek: