Teherbeesés

Annyira szerette barátnőjét, hogy az embrióját is nekiadta

Egy amerikai pár sok gyereket akart, ezért az embrionális örökbefogadáshoz folyamodtak.
2021. Július 08.
Fotó: Getty

Aly Daikin és férje, JR mindig is nagy családot akart. Immár kilenc gyerekük van, ám a legkisebbek, az öt hónapos ikerpár, Jasper és Goldie születéstörténete eltér a többiekétől. Aly ugyanis még 2019-ben, egy konferencián ismerkedett meg Desiree Fortinnal, akivel nagyon jó barátok lettek.

Aly mesélt Desiree-nek a gyerekekért való küzdelmeikről, a sok mesterséges megtermékenyítésről és az örökbefogadásokról. Desiree, akinek lombikprogram segítségével fogantak meg a hármas ikrei, férjével együtt fennmaradó tizenkét embriójuk fagyasztása mellett döntött. Amikor pedig meghallotta Aly történetét, nem volt kérdés számára, hogy embriókat adományoz barátnőjének. 

 “A férjemmel megállapodtunk, hogy az általunk fel nem használt embriókat örökbe adjuk olyan családoknak, akik másképp nem tudnak gyarapodni” – mondta Desiree a Today-nek.

Az már csak hab a tortán, hogy amíg Aly az embriók felhasználásával ikrekkel volt terhes, kiderült, hogy Desiree is várandós – természetes úton sikerült teherbe esnie – , így egyszerre élhették át a terhesség örömét és izgalmait.