Teherbeesés

Milliókat költöttek lombikra, végül természetes úton esett teherbe

Csaknem négymillió forintnak megfelelő összeget költött lombikbeavatkozásokra egy negyvenhét éves angol nő, majd három vetélés után természetes úton teherbe esett.
2022. Szeptember 12.

A Leicesterben élő Nicola Barrand-Haig január végén fedezte fel, hogy várandós, miután meglátogatott egy úgynevezett tisztánlátót, aki azt jósolta, hogy addigra terhes lesz. A pénzügyi asszisztens és férje, Nick októberre várják a picit – írja a Dailymail.

A pár hét évvel ezelőtt ismerkedett meg a Tinder társkereső alkalmazáson keresztül, és Nicola, aki azt mondja, mindig is szeretett volna anya lenni, remélte, hogy vágya hamarosan valóra válik.
Ám a családdá válásuk útja rögös volt, és egyre jobban aggódtak, hogy soha nem lesznek szülők. Attól tartottak, hogy a menopauza megállíthatja a teherbe esésért folytatott „versenyt”.

– Mindig is vágytam az anyaságra – mondja Nicola. – De Nick előtt nem találkoztam a megfelelő személlyel, akivel gyereket vállalhattam volna. A pár már a megismerkedése után hét hónappal elkezdett próbálkozni. Ám amikor rájöttek, hogy hiába teszik, orvoshoz fordultak. Sajnos azonban a mesterséges beültetések nem jártak sikerrel, a nő többször is elvetélt. “Minden vetélés másképpen érintett, az érzelmeim széles skálán mozogtak az üresség érzésétől a nyomasztó szomorúságig” – mondja Nicola.

Miután évekig küzdöttek egy saját babáért, a pár más lehetőségeket is megvizsgált, hogy valóra válthassa álmát, beleértve az örökbefogadást is. Nicola azonban nem akarta abbahagyni a természetes próbálkozást sem.
Tavaly a remény elfogyott, amikor egy szakértő azt mondta, az egyetlen esélyük az, hogy donorpetesejtet használnak, körülbelül nyolcmillió forintnak megfelelő összegért.A pár egészen addig jutott, hogy felkerült a listára, befizette a vissza nem térítendő előleget, és még az adományozójukat is választották. Nicola azt mondta: “Úgy éreztem, hogy lemondtak rólunk a korunk miatt, de eltökélt voltam.”

„Nagyon megdöbbentem, amikor a látnok azt mondta, hogy 2022 februárjában terhes leszek, és hogy nem csak egy, hanem két babát lát” – tette hozzá. És úgy tűnik, a tisztánlátónak igaza volt, mert Nicola januárban azt észlelte, hogy késik a menstruációja.

Hetekig idegesen reménykedett abban, hogy a terhessége egészséges és sikeres lesz, de aggodalmai ellenére már korán el akarta mondani a családjának és a barátainak. „Nem hiszem el, hogy kisfiam lesz – mondja ma. – Ez egy hullámvasút volt csúcsok és a mélypontok között, de a remény végül végigvitt bennünket ezen az úton. Eleinte nem is mertünk reménykedni, mivel mindketten azt feltételeztük, hogy úgy lesz vége, mint a másik háromnak.

A pár mostanra megnyugodott: “A babánk októberben születik, és Nick már tréfálkozott, hogy azonnal szükségünk lesz egy tesóra, hogy beteljesüljön a jóslat!”

Címlapkép: Getty-illusztráció