Terhesség

5 természetes módszer, ami beindíthatja a szülést

Terhességed végén vagy és készen állsz arra, hogy a babád a karjaidban tartsd? De csak nem akar elindulni? Íme néhány természetes módszer, amely segíthet.
2018. Február 27.
5 természetes módszer, ami beindíthatja a szülést

A legtöbb nő valamikor a terhesség 37. és 42. hete között hozza világra gyermekét, többségük a 41-42. héten is természetes úton szül.

De mi van akkor, ha már nagyon szeretnéd, hogy beinduljon a szülés, akár mert riogatnak, akár azért, mert türelmetlen vagy. Lássuk, melyek azok a természetes módszerek, amelyekkel megindulhat a vajúdás.

Relaxálj

Engedd el a feszültséget és ne aggódj – a stressz és a szorongás megakadályozza, hogy meginduljon a vajúdás. Pihenj, vegyél egy meleg fürdőt, masszázst tegyél a mágikus, nyugtató zsályából a vízbe és lélegezd be.

Meditálj!

Használj vizualizációs és meditációs technikákat. Csukd be a szemed, vegyél levegőt az orrodon át és fújd ki a szádon, miközben képzeld el, ahogy nyílik a méhszájad és megszületik a babád.

Szeretkezzetek!

Természetes szülés megindítóként viselkedik a sperma, a női orgazmus pedig akár két centiméterre is nyithatja a méhszájat.

Extra tipp: szeretkezés után emeld meg a csípőd, ezzel is segítve, hogy a sperma a méhnyakon maradjon.

Egyél trópusi gyümölcsöket!

Igen, egyél kivit, ananászt, mangót: olyan enzimeket tartalmaznak, amelyek kontrakciókat okozhatnak.

Keress fel egy akupunktőrt!

Egy akupunktúrás vagy akupresszúra szakértő a test kulcsfontosságú területeire tud fókuszálni, ezek az apró nyomások segítséget jelenthetnek a szülés megindulásában.

(A cikk forrása itt)

Kapcsolódó cikkeink szülésmegindítás témában: