Terhesség

A mellettünk állóktól is függ, mennyire számítunk vonzónak

Az, hogy mennyire számítunk vonzónak, attól is nagy mértékben függ, hogy kikkel vagyunk épp - derül ki egy friss kutatásból. Vonzóbbnak tűnünk ugyanis, ha kevésbé vonzó ember oldalán állunk, mint amikor senki sincs épp mellettünk.
2016. Október 05.

A Psychological Science című szaklapban publikált anyag szerint az, hogy mennyire számítunk vonzónak mások megítélése szerint meglehetősen viszonylagos: attól függ, mennyire vonzó az, aki mellett állunk az adott pillanatban. Magasabb pontszámot kapnak a kevésbé vonzó emberek mellett álló alanyok, míg egymagukban alacsonyabb pontszámot érnek el ugyanezen a skálán.

„A külső a legtöbb ember számára rendkívül fontos, akár tetszik nekünk, akár nem. Az azonban máig nem világos, hogy milyen tényezők alapján döntjük el, hogy ki számít vonzónak, és ki kevésbé az számunkra” – mondja a kutatást vezető Dr. Nicholas Furl, a University of London munkatársa.

A szakember szerint eddig azt hittük, hogy a vonzalom állandó: ha George Clooney-t tegnap vonzónak találtuk, akkor holnap is hasonlóképpen fogunk érezni. Most azonban minden jel arra mutat, hogy nála vonzóbb emberek társaságában talán kevésbé vonzó emberként tekintünk rá is. A kutatás során az is kiderült, hogy a kevésbé vonzó arcok egy kimondottan visszataszító karaktereket ábrázoló közegben rögtön vonzóbbnak tűnnek.

Forrás: Medipress