Terhesség

“A születés a legfélelmetesebb dolog, amit valaha láttam”

Semmi nem készített fel a feleségem császármetszésére. Semmi. Az emberek csodálatosnak írják le a szülést, de ez volt a legfélelmetesebb dolog, amit valaha láttam.
2019. Január 16.
"A születés a legfélelelmetesebb dolog, amit valaha láttam" (fotó:lovewhatmatters.com)

Ezt Clint Edwards, háromgyerekes apa írta No Idea What I?m Doing: A Daddy Blog Facebook oldalán.

“A gyönyörű feleségem hasán egy tátongó lyukból egy véres, fehér, gyermekszerű lény bújt elő. Az emberek mindig a születés csodájáról beszélnek, de a születés, az egyik legfélelmetesebb dolog, amiben valaha is részem volt” – folytatja Edwards.

“Emlékszem a császármetszés után a feleségem, Mel meztelenül feküdt a műtőasztalon és egy maroknyi orvos és nővér volt körülötte. Vér csöpögött a csípőjének mindkét oldaláról, a hasa olyan volt, mint egy leeresztett lufi. Odaálltam mellé, karomban az újszülött gyerekünkkel, aki békésen aludt.

Mel rám mosolygott. Bár meztelen volt és fel volt vágva, mégis boldog volt és tele volt élettel. Miután a családunk elment, és az első gyermekünk aludt, egy nővér megvizsgálta Mel-t. Megnéztem a műtéti heget, és hálásnak éreztem magam, hogy soha nem fognak felvágni és kihúzni belőlem egy másik embert.

De semmi sem döbbentett meg jobban, mint az, hogy a következő napon, amikor Mel először felkelt, erősebb, eltökéltebb ember volt, mint bárki a világon.”

Edwards azt is írja, hogy mind a három gyermeke császármetszéssel született. “Tudom, hogy sokat beszélünk arról, hogy túl magas a császármetszések aránya, de ebbe én most nem mennék bele. Mel hege óriása, sokkal nagyobb, mint nekem bármelyik sebhelyem és még, ha találnék is magamon egy ugyanakkora heget, mint az övé, akkor sem lenne akkora jelentősége. Mert a feleségem hasán lévő hatalmas heg a bizonyíték arra, hogy bármit megtenne azért, hogy világra hozza a gyerekeinket. Minden alkalommal, amikor meglátom a heget, tele vagyok csodálattal a gyermekeim anyja iránt.”

(Cikk forrása: lovewhatmatters.com)

Kapcsolódó cikkeink császármetszés témában: