Terhesség

A Brigitta név jelentése, névnapja és elemzése

Az ír eredetű Brigitta névnek nagyon szép a jelentése. Milyen személyiséget takar ez a keresztnév? Néhány érdekesség az október 11-ei névnapos Brigitta utónévről.
2022. Október 11.
kislány sárga virágokkal
Mi a jelentése a Brigitta névnek?

Eredete: ír eredetű női név

Jelentése: erős, erényes, magasztos

A Brigitta név elemzése:

Fontos számára, hogy sikereket érjen el, hogy elismerjék, és minden útjába kerülő problémán túlteszi magát. Igazi egyéniség, nem követ másokat, a saját megoldásokat választja inkább, és szereti a különleges dolgokat. Amire érdemes figyelni, hogy megfelelő célokat válasszon az életében, és hogy ne vállaljon felesleges kockázatot.

Gyakoribb becenevei: Brigi, Gitta, Brigike

Gyakorisága: A Brigitta név az 1990-es években nagyon gyakran adott utónév volt, de a népszerűsége azóta fokozatosan csökken – a 2000-es években az 52-90., a 2010-es évek elején a 90. helyen állt a 100 leggyakrabban választott női keresztnév között. A legutóbbi statisztikák szerint az 56. leggyakrabban viselt női név, és nem szerepelt a 100 leggyakrabban adott lánynév között.

További névnapok: február 1.; október 8.

Híres Brigitták:

  • Egyed Brigitta, magyar színésznő
  • Erdőhegyi Brigitta, magyar énekesnő
  • Brigitte Bardot, francia színésznő
  • Brigitte Nielsen, dán színésznő

 

A név jelentéséhez, elemzéséhez a Nők Lapja Műhely sorozat Takács Tibor – Sorsunk a nevünkben (1300 női utónév elemzése, 1400 férfi utónév elemzése) című könyvét vettük alapul.

Nyitókép forrása: Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu