Terhesség

Celebek, akik hiába várják a gólyát

Bármennyire is sikeres vagy népszerű valaki, az életét ugyanúgy megmérgezheti a gyerektelenség, mint az átlagemberekét. Van, aki feladja a harcot, esetleg adoptál, de olyan is akad, aki kész alávetni magát a termékenységi kezeléseknek.
2010. Május 22.

A terméketlenséget még mindig sokan tabuként kezelik, időnként szégyellnivaló dolognak tartják. A hírességek körében (ahol a várandósságok és a sztár-kisbabák iránt hatalmas az érdeklődés) még nehezebbnek tűnik vállalni a meddőséget – különösen azért, mert a bulvárlapok gyakran “megtalálják” az összefüggéseket a gyermektelenség és az életmód között. Épp ezért, sokan vannak, akik nem vallják be, hogy meddőségi szakértőhöz fordultak azért, hogy végre babájuk lehessen. Szerencsére, olyan sztárok is vannak, akik készek megosztani a küzdelmük, szenvedéseik történetét másokkal.

In vitro megtermékenyítésCourtney Cox Arquette, a Jóbarátok című egyik főszereplője közel tíz évig próbálkozott a teherbe eséssel, azonban többször is elvetélt. A színésznő és férje végül a mesterséges megtermékenyítéshez fordultak, ennek eredményeként született meg most ötéves kislányuk, Coco. “Nagyon szerencsés vagyok, hogy megengedhetem magamnak ezt a kezelést. A mesterséges megtermékenyítés fantasztikus dolog, és kész vagyok újra alávetni magamat a kezelésnek, ha úgy hozza a sors” – nyilatkozta Cox Arquette. Érdekes módon, a színésznő karaktere, Monica szintén nem tud teherbe esni, és a sorozat végén az örökbefogadás mellett dönt.

Tim Burton rendező és partnere, Helena Bonham Carter évekig próbálkoztak, de a 41 éves színésznő nem tudott teherbe esni. Végül magas hormontartalmú gyógyszert kezdett szedni, ami “rettenetes hatással volt rá”; kipróbált alternatív kezeléseket is, és épp a mesterséges megtermékenyítéshez fordultak volna, amikor kiderült, hogy Bonham Carter várandós. Kislányuk két éves.

Marcia Cross, a Született feleségek egyik főszereplője szintén a negyvenes évei elején fordult a mesterséges megtermékenyítéshez, miután évekig küzdött azért a férjével, hogy gyerekük legyen; mint utóbb kiderült, neki és a férjének egyaránt voltak olyan egészségügyi problémái, amelyek szinte lehetetlenné tették a gyerekvállalást. “Az esküvő után más párok nászútra mennek, mi viszont a Petri-csésze fölött töltöttük a legromantikusabb perceinket” – mondta egy interjúban. “Nagyon, nagyon nehéz volt. A párkapcsolatra is hatalmas terhet rá, ráadásul költséges és fájdalmas. Azonban minden szenvedés megérte!” Cross ikerlányai három évesek.

Céline Dion énekesnő és férje, René Angelil évekig próbálkoztak, mielőtt a mesterséges megtermékenyítés segítségével végre megszülethetett a kisfiuk, René-Charles. A 41 éves híresség az elmúlt öt évben folyamatosan termékenységi kezelés alatt áll, négy sikertelen beültetésen és egy spontán vetélésen van túl. “Életem legnagyobb boldogsága az lenne, ha születne még egy gyermekem. Nem fogom feladni a próbálkozást” – nyilatkozta nemrég, és vágya teljesült, mert most már ikrekkel várandós a népszerű énekesnő.

Sharon Stone képtelen volt kihordani a terhességeit, ezért inkább az örökbefogadás mellett döntött. “A két utolsó várandósságom az ötödik hónapban szakadt meg. Borzalmas volt. Olyan csapás, amit ép ésszel nem is nagyon lehet elviselni” – mondta egy interjúban. Ma már három kisfiút nevel.

Jamie Oliver séf és felesége, Jools három évig próbálkoztak, de kiderült, hogy Jools PCOS-ben szenved, ezért magas hormontartalmú gyógyszereket kellett szednie. Első kislányuk megszületése után alig négy hónappal újra teherbe esett – teljesen természetes módon. A második baba után azonban a hormonális problémák visszatértek, és öt évig folyamatosan termékenységi szakértőkhöz jártak, mire megfogant a harmadik gyerekük. A “meztelen szakácsnak” és feleségének szeptemberben születik meg a negyedik babája.

Forrás: HáziPatika.com