Terhesség

Ezek a legjobb ételek a szülés előtt

A szüléshez bizony szüksége van a kismamának az erejére, ezért nem mindegy, mit eszik, ahogy közeledik a nagy nap.
2020. Március 01.

Van, amit jobb kerülni

Ugyan az izgalom nem a legjobb étvágyserkentő, mégis jó ötlet valamit enni a szülés előtt. A dupla sajtos hamburger vagy a bonbon válogatás ugyan ínycsiklandónak hangzik, de ha elkezdődik a vajúdás, annyira mégsem örülhet az a kismama, akinek éppen ezekre esett a választása. – Fontos, hogy még a kórházba indulás előtt egyen a kismama, mert nem biztos, hogy ott éppen rendelkezésére fog állni valamilyen megfelelő élelmiszer – mondta Dr. Candice Fraser, szülész-nőgyógyász. A doktornő szerint érdemes kerülni a nehéz ételeket, mert nem ritka, hogy a kismama a szülés előtt émelygést tapasztal.

Mit válassz?

Amikor a hűtőben keresgélsz a szülés előtt, akkor törekedned kell arra, hogy szénhidrát és fehérje is kerüljön a tányérodra. – A legjobb ételek azok, amelyek magas tápanyagtartalmúak, de közben könnyen emészthetők – mondta el Darula Sauers, dúla. Az olyan élelmiszerek, mint az alma, a banán, az avokádó, a mogyoróvaj vagy a rántotta mind remek választás. A levesek könnyű hússal, a bogyós gyümölcsök, a zabpehely/zablisztes dolgok is segíthetnek, hogy elegendő energiád legyen a szüléshez.

Az is fontos, mit iszol

De nem csak az számít, mit eszel, hanem az is, mit iszol. Nagyon fontos, hogy hidratált maradj, ezért a legjobb választás a víz, vagy a kókuszvíz, de a könnyű turmixok is hatékonyak lehetnek. A sportitaloktól, cukros üdítőktől, és minden olyan italtól, amely mesterséges színezéket és ízfokozót tartalmaz azonban jobb tartózkodni. Yamel Belen, dúla szerint ha belefér egy csésze tea, érdemes a málnalevél teát választani, amely jótékonyan hat a méhedre, és vasban gazdag.

Érdemes az orvosoddal is konzultálni, hogy neki van-e bármilyen javaslata arra, mit egyél szülés előtt, hiszen minden terhesség és kismama más, így lehet, van valamilyen speciális igényed. Enned viszont mindenképpen érdemes szülés előtt, hiszen ez segít, hogy végig legyen energiád a szülés során.(Cikk forrása: romper.com)