Terhesség

Hirtelen indult be otthon a szülés, az anyuka sógornője segítette világra a babát

Nem tervezték az otthonszülést, de a kisbaba olyan gyorsan ki akart bújni, hogy megelőzte a mentősöket.
2023. Július 26.
Újszülött baba a szüleivel

„Egy ilyen helyzetben egyszerűen nincs időd agyalni, cselekedni kell” – mondta az újdonsült anyuka sógornője, aki egyik pillanatról a másikra lépett elő szülésznővé, hogy világra segítse az unokaöccsét.

Nem sírt fel a baba

Szombaton indult be a szülés a már háromgyerekes Claudiánál, aki várandóssága nyolcadik hónapjában járt. Mivel a férje épp dolgozni volt, egyedül tartózkodott olaszországi otthonában a gyerekekkel, így mikor érezte, hogy a helyzet kezd komolyra fordulni, a sógornőjét értesítette. 

Mire Albina megérkezett, Claudiánál már rendkívül erősek voltak a fájások, és elmondása szerint a baba feje kint is volt. „Miután értesítettem a mentőket, mondtam neki, hogy próbáljon meg felállni, így a vállamra támaszkodott, én felemeltem, majd a földre fektettem és egy pillanat alatt meg is született a kisfia – mesélte izgatottan a sógornő, aki ezután újra tárcsázta a mentőket.

Jelezte nekik, hogy a kicsi időközben megérkezett, a vonal végén lévő mentésirányítók pedig alig hittek a fülüknek. „Azt mondták, hogy csavarjuk egy törölközőbe a babát és finoman masszírozzuk a hátát. Mivel a kicsi nem sírt fel azonnal, remegett a kezem, de szerencsére így is mindent meg tudtam tenni, amit a hozzáértők kértek” – folytatta Albina.

A két mentős azonnal a kisfiú segítségére sietett, és villámgyorsan el is indultak vele a legközelebbi újszülött intenzív osztály felé. Az anyukához egy másik mentőt hívtak és őt is kórházba szállították. Hétfő délután végre karjaiba vehette kisfiát Claudia, s mivel mindketten gyorsan rendbejöttek, ma valószínűleg haza is mehetnek. A baba, akit az apukája és három testvére nagyon vár otthon, a különleges Loris nevet kapta.

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images