Terhesség

Kicsi vagy kocsi?

Van, aki képes ragaszkodni tudatos elhatározásához, és véghezviszi a tervet: előbb minden anyagi feltételt megteremt a kis trónörökös érkezéséhez.
2008. Február 03.

A gyermekvállalás időpontja főként emiatt tolódik egyrekésőbbre, noha az első szülésre hazánkban az európai átlaghozviszonyítva még mindig viszonylag korán, átlagosan huszonegy éveskorban kerül sor.

Más nem tudja kivárni az ideálisnak mondottkörülményeket, hanem bízik abban, hogy az élet gyerekkel is megytovább, és végül a család így is révbe ér majd. Mindkét esetnek lehetjó és rossz kimenetele. Az évekig az anyagi biztonságért dolgozó párnaksajnos van esélye arra, hogy érzelmileg eltávolodjanak egymástól, mirea baba megérkezik. A “bizonytalanba” született baba viszont új iránytszabhat a szülők életének, ami akár jó is lehet.

A valóság az, hogya gyermek szempontjából nem az a fontos, hogy baldachinos ágy és különszoba várja, hanem hogy a szülők szívében legyen számára hely. Ha aszülőpár úgy érzi biztonságban gyermekét, hogy megteremtette a tárgyiés anyagi alapokat, akkor legjobb, ha ezt teszi. Számukra ez is a lelkifelkészülés része. Van, akinek nem kiemelkedően fontosak az élet tárgyifeltételei. El tudja képzelni, hogy gyermeke örökölt ruhában jár,kölcsön kiságyban alszik, és nem hord márkás pelenkát. Ha mindkét szülőígy érez és gondolkodik, ők is jó feltételeket teremthetnek a családkiegyensúlyozott életéhez.

Forrás: Kismama magazin