Terhesség

Kisbabái elvesztéséről mesélt Pásztor Anna

Az énekesnő élete nehéz időszakairól beszélt, veszteségekről, szülés utáni depresszióról, de arról is, hogyan állt fel belőlük és mit jelent számára a kudarc.
2023. Június 05.
Pásztor Anna
Kép: pillanatkép / Élni jó, youtube

Pásztor Anna Kadarkai Endre Élni jó c. műsorának vendége volt. A műsor alapgondolata, hogy élni akkor is jó, amikor nehéz, amikor fájdalmas. Küzdeni és más fénytörésbe helyezni a dolgokat arra is megtaníthat, hogy minden körülmény ellenére az élet jó.

Az énekesnő élete több traumát is hordozott, kezdve derékba tört balett karrierjével. Szinte a nagy berobbanás előtt sérült meg a térde annyira, hogy abba kellett hagynia a kortárs balett karrierjét. A kudarc egy olyan kulcs, titkos üzenet a világtól, amit ha meg tudsz fejteni, óriási nagyot ugrasz – fogalmazott az énekesnő. Nem állítja, hogy nem viselte meg a hirtelen derékba tört karrier, de saját hajánál fogva húzta ki magát a nehéz helyzetből. Ahogy akkor is, amikor elvesztette kisbabáit.

– Volt olyan kisbaba, aki nem tudott megszületni, sajnos elvetéltem. Meg kellett fejtenem, hogy miért. Abban a pillanatban, hogy megfejtettem: puff, óriási ugrás. Pszichésen, lelkileg, nőileg… Kettő kisbaba is volt. Az egyiknek eleve nem volt szívhangja nyolchetesen. A másik kisbaba, sajnos ő halmozottan hátrányos volt. Kadarkai rákérdezett, hogy milyen magyarázatot talált két baba elvesztésére az énekesnő, nem állt talán készen még az anyaságra?

– Az a fajta készenléti szint, amin én voltam, mint anya, az nem volt elég, hogy én egy gyereket olyan mélységben, és szeretetben tudjak nevelni, mint ahogy azt most csinálom. Jó kis nyugis, hippi anyuka lettem volna, itt a gyerek jó’van. A lelki mélység, a vágy hiányzott – mondta Pásztor Anna.

Első kisbabáját pár hetesen, míg a második babát négy hónaposan vesztette el. – Őt félig meg is kellett szülni. Az a pár nap a kórházban, az olyan turbulencia, gyökerestül tépi ki az életet. Utána az a folyamat, amíg én üvöltve-bőgve megtanultam, hogy min kell változtatnom, felfogtam, hogy: Anna, nem voltál kész, amilyen lelkiséggel be akarod fogadni ezt a kis lényt. Valaki pedig azt mondta, csak beköszönt.

Az énekesnőnek később  két gyermeke született, Benji 2013-ban és Zoé, 2016-ban.  Pásztor Anna arra is kitért, hogy fia születése után hosszú ideig, 9 hónapig depressziós volt. A gyógyszerektől elzárkózott és sokáig semmi nem segített. Végül ismét önmagát gyógyította meg, apró örömökbe, tanokba kapaszkodva, sikerült kirángatnia magát a mély mocsárból, és nyerte vissza azt a játékosságot, ami számára az élet szeretetét jelenti.