Terhesség

Kiterjesztenénk az szja-mentességet a 3 gyerekes nőkre is

A tavaly év végén bejelentett második családvédelmi akcióterv részeként kiterjesztenék a jelenleg még csak a 4 gyerekes anyákra vonatkozó szja-mentességet a 3 gyerekesekre is - mondta el Orbán Viktor év első kormányinfóján, szerdán.
2020. Január 10.
Kiterjesztenénk az szja-mentességet a 3 gyerekes nőkre is (Fotó: iStock)

Tavaly, a családvédelmi akcióterv első felvonásával vezették be 6 másik intézkedéssel egyetemben a 4 gyerekes nők jövedelemadó-mentességét, de azt már egy ideje lehet tudni, hogy itt nem áll meg a kormány – írja az Index.hu.

Saját számításaik szerint 2020-ban már 2228 milliárd forintot fognak költeni családpolitikára, az adómentesség kiterjesztése is ennek részeként merülhet fel. Hogy ennek mekkora lenne a költsége, azt egyelőre nem tudni. A lap korábbi számításai szerint nagyságrendileg 90-130 milliárd forintos költségvetési kiesést jelenthet az államkasszának a 4 gyerekes nőkre vonatkozó kedvezmény.

A miniszterelnök azt is hozzátette, még meg kell harcolnia Varga Mihály pénzügyminiszterrel a tervéért, “szakmailag (nem emberileg), mert nem biztos, hogy ezt a forrást elő tudják teremteni.”

Kapcsolódó írásaink:

Forrás: Index.hu