Terhesség

Különböző napon – ráadásul különböző évben – születtek meg egy házaspár ikerbabái

Az egyik baba pedig az édesapjával osztozik így a születésnapján.
2024. Január 06.
iker babák
(Kép forrása: Getty Images)

Egy New Jersey-ben élő házaspár, Billy és Eve Humphrey ikerfiai néhány nappal ezelőtt jöttek világra – de nem ugyanazon a napon. Az egyik kisfiú éppen szilveszterkor, míg a másik baba újév napján – így még két különböző évben is születtek. Ráadásul december 31-én van a babák édesapjának a születésnapja is.

A kisfiuk édesanyja a Good Morning Amercia-nak elmondta, hogy előző nap bement a Virtua Voorhees Kórházba, azonban aznap hazaküldték „téves riasztás” miatt. Másnap viszont elfolyt a magzatvize, így visszament a kórházba.

Az idősebb ikerbaba, Ezra aznap késő este, 23 óra 48 perckor született, míg testvére, Ezekiel fél órával később, január 1-jén 0 óra 28 perckor – egyikük tehát 2023-ban, míg a másik pici így 2024-ben. Az édesanya felidézte, hogy a visszaszámolás és aközben, hogy mindenki boldog új évet kívánt, olyan volt, mintha éppen születésnapi bulit tartanának.

„Hálás vagyok, hogy mindenki egészséges és hogy a dolgok meglehetősen simán mentek. Ez a legjobb, amit kaphatsz, különösen azért, mert egy kicsit korán érkeztek, és minden rendben van, jól vannak és én is jól vagyok” – tette hozzá. Az ikreket ugyanis az eredeti számítás alapján január 26-ára várták, így viszont néhány nappal a 36. hét után születtek meg.

A szülők azt is megosztották a műsorral, hogy mindketten meglepődtek, amikor tavasszal megtudták, hogy ikreket várnak, pedig a család mindkét ágán vannak ikrek.

A házaspárnak nem az ikrek az első gyermekei – a babáknak van egy idősebb bátyjuk is, Hezekiah, aki január 3-án lett hároméves.

Ahogy arról korábban írtunk, a Semmelweis Egyetemen az idei év első babái is ikrek: Bence, pontban hajnali 3 órakor, testvére Balázs pedig 3 óra 2 perckor született. Az első kisbaba az országban idén Zalaegerszegen született: Blanka egy perccel éjfél után jött világra.