Terhesség

Lemaradt az apa lánya születéséről, mert az orvosok hazaküldték

Még órákig fog tartani a szülés – mondták neki, ám a baba másképp gondolta.
2023. Február 22.
Szülés a Jóbarátokban
Nem minden apa van ott időben (Fotó: Getty Images)

Bár a kislánya már egyéves, a Reddit egyik fórumán megszólaló édesapa még ma is szomorkodik amiatt, hogy lemaradt gyermeke születéséről, mert az orvosok hazaküldték, mondván, még úgysem jön a baba, nyugodtan menjen haza összepakolni. Ám a vajúdás nem órákig, csak percekig tartott, és mire a férfi visszaérkezett párja csomagjaival, a kislány már világra jött – írja a Mirror.

A  Redditen egy szívszorító bejegyzésben az apa bevallotta, hogy úgy érzi, kudarcot vallott a döntése miatt, pedig csak követte az orvostól kapott tanácsot.

„Az unokatestvérem a közelmúltban nem volt hajlandó elhagyni a barátnőjét, és a szülés egész folyamata alatt jelen volt” – írta az apa. „Tudom, hogy a lányom most itt van, és mindennél jobban szeretem, de bárcsak ott lehettem volna, hogy támogassam a páromat, és jelen legyek a szülésnél.”

Tény, hogy a vajúdás alatt megváltozik a hagyományos tér- és időérzékelés. Néha évezredek telnek el egyetlen másodperc alatt, máskor hosszú órákat érzékelünk egyetlen pillanatnak. A szülő nő számára úgy tűnik, mintha valamiféle láthatatlan burok venné körül, amelyen még a szavak is nehezen hatolnak keresztül.