Terhesség

Oroszlán Szonja: „Azért, mert nő vagyok, nem kötelező anyává válnom”

Soha nem akart gyereket, de hosszú időbe telt, mire ezt be merte ismerni önmagának. Sokáig nem tudott erről őszintén beszélni, mert szorongott a társadalmi elvárások miatt.
2023. Május 31.
Oroszlán Szonja
Kép: RTL

Oroszlán Szonja volt Rónai Egon vendége az az ATV Húzós podcastban. Pályájáról, anyaságról és skatulyákról is beszélt a műsorban.

Őszintén szólva soha nem akartam gyereket, ezért nem is volt nehéz lemondani az anyaságról. Hiszen csapongó életet élek, mindig megyek valahova, és szűnhetetlen bennem a szorongató vágy, hogy megtartsam a szabadságomat. Ebbe az életformába nem fért bele a gyerek – mondta a színésznő. – Sokáig meg akartam felelni a társadalmi elvárásoknak, mivel mindenki szült körülöttem, de bennem nem volt meg az érzés, ami ehhez kell. Úgy gondolom, az állatokkal való munkában ki tudom élni az anyai ösztöneimet. Rá kellett jönnöm arra, hogy a gyerekvállalás egyszerűen nem nekem való, és nem is szeretném. Nagyon megnyugtató volt, amikor ezt bevallottam magamnak, onnantól kezdve többet nem is görcsöltem rajta. Könnyedén beszélek erről a témáról másoknak is, és mindig elmondom, hogy ez az én döntésem.

A színésznőnek nincs testvére, így szüleinek el kellett fogadnia, hogy nem lesznek nagyszülők.  – Annak ellenére, hogy egyke vagyok, a szüleim könnyedén elfogadták, hogy nem szeretnék gyereket. Talán ez annak is köszönhető, hogy soha nem a tradicionális értékek szerint működött a családom.

Oroszlán Szonja úgy fogalmazott az interjúban, hogy szeretné megőrizni szabadságát, ez a párkapcsolataiban is megmutatkozik, ám jelenlegi partnerével már egy éve együtt vannak.

Csak remélni tudom, hogy hosszú ideig tart majd a kapcsolatunk, mivel még nem értem el arra a pontra, ahol általában abba szoktam hagyni, és megyek tovább. Ez körülbelül a harmadik évnél szokott elérkezni. Ebből is látszik, hogy nem vagyok egy hosszútávfutó, a párom sem az, de most együtt vagyunk hosszútávfutók. Nagyon jól vagyunk, vagyok, ebben a kapcsolatban. Nekem kizárólag olyan partner való, akivel állandóan tudunk tanulni egymástól valami újat, és együtt tudunk fejlődni. Ha az egyik félnek kell húznia a másikat, akkor az nem működhet, velem aztán haladni kell – mondta a színésznő.