Terhesség

Övterelő, ami kényelmes, praktikus és szép is? Igen!

"Első terhességem alatt egy használt övterelőt kaptam, ami sokszor inkább bosszantott, mint valós védelmet nyújtott nekünk" - emlékszik vissza Evelin (35), aki azonban második babájával egy új terméket próbált ki, ami nagyon elnyerte tetszését.
2015. Október 26.

Ha a várandós kismama autóba ülve is biztonságban szeretné tudni magát és magzatát, megkerülhetetlen egy övterelő beszerzése, hiszen egy hagyományos biztonsági öv bármikor nagyot tud szorítani a pocakon. Nem véletlen, hogy már jó ideje forgalomban vannak az autós övterelők, amelyek segítségével az öv medencetájéki részét a combokra vezethetjük el, így kényelmesebbé téve az anyuka számára utazást. Ami pedig a legfontosabb szempont: csak így mérsékelhető egy esetleges ütközés vagy hirtelen fékezés magzatra gyakorolt káros hatása is.

Övterelő és övterelő között is van különbség

„Praktikus találmány, bár bevallom, nekem volt olyan, hogy inkább kézzel tartottam távol a hasamtól az övet. A terelő, amink volt, fix méretű volt, és szégyen vagy nem, de nekem az utolsó két hónapban – 20 plusz kilóval és óriás hassal – egyszerűen nem ment már a használata. Mérgelődtem is, de aztán gondoltam, biztosan csak én lógok ki az átlagos kismamák közül, ezért nem jó az eszköz. A második babámmal a pocakomban azonban nagy meglepetés ért, amikor az egyik babaáruházban megláttam a SCAMP övterelőjét.

Az eladó épp egy másik vevőnek mutatta: ez a típus annyiban más, mint a hasonló termékek, hogy az autó biztonsági övét lehúzó heveder hossza a test méretére állítható, így nem volt kérdés, hogy ismerve a ‘kiterjedéseimet’, ez lesz a nekem való – meséli Evelin, aki tervei szerint a húgának adja majd tovább a terméket, méghozzá nyugodt szívvel.

A szóban forgó övterelőn ugyanis nincs gumis, rugalmas alkatrész sem, ami miatt nem tud elnyúlni vagy elöregedni például a hevedere sem. „

Övterelő, ami kényelmes, praktikus és szép is? Igen!

A kölcsönbe kapott övterelőt eleve bolyhosan kaptam, és kicsit elnyűtt volt már itt-ott, nem sok bizodalmam volt benne. Ez jóval masszívabbnak tűnik, és a csatjai is jobb minőségűek” – teszi hozzá.

Mint a várandós anyuka mondja, a magyar eszköz aztán a férje tetszését is elnyerte, egyrészt, mert a kocsi színéhez tudtak megfelelő színkombinációt választani, másrészt azért, mert nem gond az sem, ha felváltva használják az autót: a praktikus eszközt nem szükséges kivenni akkor sem, ha mondjuk apa ül a vele felszerelt ülésen.

„Tőlem pluszpontot kapott azért is, mert az övterelő szorító-lazító funkciót ellátó részével sem kell pepecselni: kiszálláskor egyszerűen az autó biztonsági övén marad, így a következő használatkor is csak egy mozdulat bekapcsolni, majd becsatolás után mértre állítani. Nem utolsó szempont ez, amikor minden egyes autózásnál villámgyorsan érdemes indulnia a családnak beszállás után, hogy a nagyobbik gyerek türelmetlenségében ne keljen ki magából, míg mi a bekapcsolással húzzuk az időt…”

Övterelő, ami kényelmes, praktikus és szép is? Igen!

Bővebb információ a termékről a Scamp.hu-n; a cikk a Prince Oliver Bt. segítségével készült.