Terhesség

Petefészkei eltávolítása miatt nem lehet gyereke, erre szelfizni akartak vele az orvosok

Szupersztár sportoló, de ezt azért ő sem hitte volna...
2023. December 12.
ariarne titmus
Fotó: Getty

Visszatért Ariarne Titmus, a 200 és a 400 méter női gyorsúszás ausztrál olimpiai bajnoka, miután szeptemberben petefészekműtéten esett át.

A 23 éves úszó július óta először ugrott versenyen medencébe a szombattól péntekig tartó Queensland állami bajnokságon, amelyen vasárnap második helyen ért célba 200 méter gyorson a világrekorder Mollie O’Callaghan mögött.

A fiatal nő elmondása szerint igyekszik visszatérni régi formájához, és nincs vesztegetnivaló ideje, mivel júliusban szeretné megvédeni ötkarikás címeit Párizsban. “Valójában sokkal jobb helyzetben vagyok, mint amire számítottam” – mondta a versenyt követően, majd azt is hozzátette, hogy próbál annyi munkát beletenni a felkészülése hátralévő részébe, amennyit csak tud.

A normál medencében négyszeres, rövidpályán kétszeres világbajnok sportoló azt is elárulta, nagyon megviselte, amikor kiderült, hogy petefészkei eltávolítása miatt nem lesz lehetősége természetes úton gyermeket vállalni. Ebben a lelkiállapotban pedig váratlanul érte, amikor az operációra készülve az ápolók közös képet szerettek volna készíteni vele. Végül emiatt döntött úgy, hogy megosztja a nyilvánossággal, min ment keresztül.

Meg sem fordult a fejemben, hogy egy olyan ember, aki egy ilyen operációra készülve besétál a kórházba és már a sebészeti köpeny is rajta van, akkor kérjenek közös képet tőle” – jegyezte meg Titmus.