Terhesség

Takarítást kért ajándékba barátnőitől egy kismama

Magyarországon talán még nem számítanak elcsépeltnek a babaváró bulik, a tengerentúlon viszont egyre többen próbálnak kreatív újításokat bevezetni. Ennek az anyukának sikerült!
2023. November 08.
Takarító barátnők segítenek terhes barátnőjüknek

A klasszikus babaváró vagy nemfelfedő buli lényege, hogy a meghívott vendégek megünnepeljék az anyuka hasában növekvő baba érkezését, és fény derüljön arra, hogy milyen nemű kicsivel bővül a család.

Ilyenkor minden kékben és rózsaszínben pompázik, a születendő baba nemét pedig dobozba rejtett héliumos lufik, kívül semleges színű, belül azonban kék vagy rózsaszín krémmel gazdagított torta és különféle játékok végeredménye fedi fel.

A Nia névre hallgató TikTok felhasználó egészen új irányba terelte a babaváró buliját, és nem sokkal a szülése előtt különös dolgot kért a meghívott barátnőitől, családtagjaitól.

Különös ajándékot kért a kismama

A sokadik rugdalózó, babajáték vagy kiscipő helyett arra kérte a vendégeit, hogy segítsenek neki kitakarítani a házát még a kicsi érkezése előtt, ő ugyanis nagy pocakkal már nem tud olyan gondosan rendet és tisztaságot tartani az otthonában, mint ahogyan szeretne.

Először meglepődtek a babaváró bulira érkező lányok, aztán lelkesen vetették bele magukat a háztartási munkákba: volt, aki ablakot mosott, port törölt, alaposan kiporszívózott, ízekre szedte és kitakarította a kanapét, kiselejtezte a spejzben őrizgetett dolgokat, ruhákat hajtogatott és a sort még hosszan folytathatnánk.

Ahogy az erről készült videó is mutatja, a takarítós buli nagyon jó hangulatban telt, a végeredménye pedig nem rendetlenség lett, hanem az ellenkezője: illatos és csillogó-villogó lakás!

A kommentelők nagyra értékelték az ötletet, volt, aki sajnálkozott, hogy nem neki jutott eszébe, és utólag szívesen szervezne egy ilyen bulit, mert a totyogója mellett nem jut ideje takarításra, de akadt olyan is, aki azt mondta, egy jó ideje egyetlen babaváró bulira sem fogadja el a meghívást, de egy ilyenre biztosan elmenne, mert hatalmas segítség lehet az anyukának.

@nialui21 Replying to @Haley Sheppard Every pregnant mom needs a nesting party. If you’re pregnant and don’t want a baby shower, do this. If you have a pregnant friend, do this for them! #nestingparty #nestingmom #nestingmode #pregnantmom #pregnancy #babyshower #nestingmama #thirdtrimester #ittakesavillage #myvillage @Bri Welcker ♬ original sound - Nia Lui

Fotó: TikTok pillanatkép, Forrás: Via