Terhesség

Vérlázító dolog szüléssel viccelni

A mentésirányító 40 év szolgálat alatt nem tapasztalt hasonlót: egy nő azt hazudta a mentőknek, hogy vészhelyzetben van. Több egység is kivonult a helyszínre teljesen feleslegesen.
2017. Október 14.

A miskolci mentőktől kért segítséget telefonon egy nő, aki az állította, hogy hirtelen megindult a szülése és meg is született a baba egy közterületi mosdóban.

A mentésirányító a legmagasabb prioritásba sorolta a segélykérést –posztolta az esetet az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán. Mentőhelikopter és két másik egység is azonnal elindult az anya és az újszülött segítségére. Ott azonban nem találtak senkit. A mentésirányító nagy nehezen elérte a bejelentőt, aki először úgy tett, mintha fogalma sem lenne a segélykérésről.

Később kiderült, hogy a felnőtt nő csak heccből telefonált. A mentők megdöbbentek, hogy feleslegesen, szórakozásból riasztották őket. A helyszínre a rendőrök is kiérkeztek, akik valószínűleg eljárást indítanak a bejelentő ellen.

Méltatlannak és vérlázítónak nevezte a történteket a mentésirányító, akik 40 év szolgálat alatt még soha nem találkozott hasonló esettel.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Új mentőt kaptak, szüléssel fel is avatták
  • Azonnal orvoshoz!
  • Fürdőkádban vezették le a szülést a mentők
  • Forrás: Országos Mentőszolgálat