Trend

Hétvégi családi programajánló – szeptember 23-24.

Ha a hétvégén kimozdulnátok valamerre, az alábbi gyűjtésünkben találhattok ehhez szimpatikus programot Budapesten vagy a Balatonnál.
2023. Szeptember 22.
(Kép forrása: Getty Images)

Soroksári napok

Szombaton lesz az idei Soroksári napok zárónapja, aminek keretében már reggel kilenctől várják a résztvevőket, többek között olyan eseményekkel, mint a bucifutás, bábelőadással, vagy a Gubás Gabi és a Szeleburdi Mesezenekarral. Az esemény szerint vidámparkra, kirakodóvásárra és gasztronómiai élményekre is lehet számítani, és szüreti felvonulást is tartanak.

Soroksár, Molnár-sziget – Tündérkert, szeptember 23. szombat, a részvétel ingyenes

Szezonzáró családi nap Siófokon

A siófoki Nagystrandon ezen a hétvégén rendezik meg a Szezonzáró családi napot, szombaton. A szervezők sok játékkal és programmal várják a résztvevőket, többek között vitorlás modellhajó bemutatóval, kisvonattal, táncbemutatókkal, bűvész show-val, ugráló- és légvárral, csúszdákkal, kézműves foglalkozással, arcfestéssel, sárkányhajóval, kajakkal és vízibiciklivel is.

Siófok, Nagystrand, Petőfi sétány 3., szeptember 23. szombat 10:00-tól, a részvétel ingyenes

LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozója

(Kép forrása: Magyar Vasúttörténeti Park/Facebook)

(Kép forrása: Magyar Vasúttörténeti Park/Facebook)

Szombaton és vasárnap is LokoPikniket rendeznek a Vasúttörténeti Parkban, ahol változatos programokkal, színpadi műsorokkal és természetesen vonatokkal várják a kicsiket és nagyokat. Lesznek többek között hazai és külföldi modellvasút és terepasztalok, kisvonat szimulátor, játékok, ninja versenypálya interaktív játszótér, és óriás kalózhajó is. A programra jegyet szükséges váltani.

Budapest, Vasúttörténeti Park, szeptember 23-24. 10:00-tól, a részvétel jegyváltáshoz kötött – a jegyárak megtalálhatók az esemény oldalán

Pöttömkert

(Kép forrása: Pöttömkert/Facebook)

(Kép forrása: Pöttömkert/Facebook)

Újra megrendezik a legkisebbek buliját, a Pöttömkertet a Budapest Parkban. Az idei utolsó Pöttömkerten a kicsiket és nagyokat koncertekkel, mondókákkal, színházzal, interaktív hangszerkiállítással, népi játszóházzal és még rengetegféle játékos programmal várják a szervezők. Megnézhetitek például a Farkasbarkas és Rókakoma című bábos vásári komédiát, a Crosswind Quintet vagy a Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjét is.

Budapest, Budapest Park, szeptember 24. vasárnap 14:00-tól, a részvétel kétéves korig ingyenes, az ennél idősebbeknek jegyet szükséges váltani

A Szigligeti vár titkai – Várnéző séta

(Kép forrása: Tourinform Badacsony/Facebook)

(Kép forrása: Tourinform Badacsony/Facebook)

Ha a nagyobbakkal kerestek egy aktívabb programom, a Szigligeti vár titkai várnéző történelmi időséta során megismerhetitek Szigliget és környékének több ezer éves történetét és a vár gazdag históriáját. A programra hatéves kor felett jegyet szükséges váltani. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, ennek módja megtalálható az esemény Facebook oldalán.

Szigliget, Tourinform Információs Pont (Kossuth utca 17.), szeptember 24. vasárnap, 9:45-től, a részvétel hatéves korig ingyenes, az ennél idősebbeknek jegyet szükséges váltani

Édes Napok Budapest – 2023.

Idén is megrendezik a csokoládé és édességünnepet, az Édes Napokat a Bazilikánál, ahol a csokoládé és édességgyártók mellett cukrászatok standjai is várják a résztvevőket.

Budapest, Szent István tér, szeptember 23-24., a belépés ingyenes