Trend

Miskolci Állatkert: ilyen cuki a nemrég született perzsa leopárdkölyök

Az aranyos leopárdkölyök most hathetes, túl van az első állatorvosi vizsgálatán, amely során bemutatták a nagyvilágnak is. A kis leopárd nevének kiválasztásában a látogatók is segíthetnek.
2023. Március 10.
perzsa leopárd
A kis perzsa leopárd. (Kép forrása: miskolczoo.hu)

Január 25-én született a Miskolci Állatkert két perzsa leopárdjának, Tareca-nak és Azhar-nak az első kölyke, akiről az állatkert a napokban megosztott néhány képet is. A fényképek a leopárdkölyök első, hathetes kori állatorvosi vizsgálata során készültek.

A vizsgálat alapján a leopárdkölyök jól fejlődik, és a kötelező védőoltásait, továbbá az azonosítására szolgáló microchipet is megkapta, olvasható a Miskolci Állatkert weboldalán. A kölyökről kiderült, hogy egy kis hím. A kis leopárd nevet még nem kapott, és a névadásban a látogatók segítségét kéri – ők, ha március 15-én az állatkertben lesznek, aznap szavazhatnak majd a leopárdkölyök nevére.

A perzsa leopárdra (Panthera pardus saxicolor) a leopárd Közel-Keleten élő, legnagyobb termetű alfajára, és a becslések szerint szabadon legfeljebb ezer példánya élhet. Európa és a Közel-Kelet állatkertjeiben mintegy száz egyede él, köztük jelenleg hárman a Miskolci Állatkertben.