Baba

Észrevette a gorilla, hogy babát fog az anya, ő is megmutatta a sajátját

Nem hétköznapi pillanatot sikerült megörökítenie egy apukának: a gorillaanya és az emberanya babás találkáját.
2021. Szeptember 04.
Nem kellett beszélniük ahhoz, hogy megértsék egymást (Fotó: Getty Images)

Az eset a bostoni Franklin Park Állatkertben történt: a meghökkentő találkozást egy videó is megörökítette, ami egyszerre megható és szomorú. A gorillamama szinte megbabonázva figyeli az apró embergyereket, és többször is jelét adja annak, hogy ha nem lenne köztük üvegfal, legszívesebben a karjába venné, vagy ha azt nem lehet, legalább megsimogatná a kicsit. 

A videóban szereplő anyuka, Emmelina kisbabájával látogatott az állatkertbe, ahol a gorillamama, Kiki alig tudta levenni róluk a szemét. Mindketten néhány héttel korábban adtak életet a gyermeküknek, Kikit pedig teljesen elvarázsolta az alvó baba látványa. A hatalmas termetű állat elgyengülve nézte az újszülött kisfiút, és az üvegen keresztül többször meg is akarta érinteni. 

Az emberszabású majom egyszer csak úgy döntött, hogy ő is megmutatja Emmelinának a kölykét, akit az állatkert dolgozói Pablónak kereszteltek. Ez a videó is megerősíti, hogy a gorillák nemcsak nagyon intelligens, hanem csupaszív állatok is, s hogy érzelmeik nagyon hasonlítanak az emberekéhez. 

A felvételt Emmelina férje, Michael töltötte fel a világhlóra, ahol pár nap leforgása alatt több mint 500 ezren voltak rá kíváncsiak. “Ez a gorilla Kiki. A közelmúltban született meg a kicsinye, Pablo. A feleségem, Emmelina is 5 héttel ezelőtt hozta világra a kisfiunkat, Canyont. Miután alaposan szemügyre vette a gyermekünket, Kiki is megmutatta a kicsinyét. Kikit és a feleségemet egy láthatatlan kapocs kötötte össze azokban a pillanatokban, amit szerettünk volna másoknak is megmutatni. Reméljük, tetszik a videó!” – írta Michael a publikálást követően.