Baba

Az állatkerti gondozó tanította meg szoptatni az orangutánt

Az első utódját sem tudta szoptatni, így a másodikat sem akarta. Egy állatkerti gondozó, aki éppen szülés után volt tanította meg az orangutánt, hogyan táplálhatja kicsinyét.
2023. Április 04.
Szoptatás
Kép: pillanatkép // Good Morning America

Zoé, Richmond Metro Zoo-ban élő orangután nem tudta hogyan kell szoptatni kicsinyét. Mikor második utóda megszületett, őt sem tudta táplálni. Az állatkert egyik gondozója, Whitlee Turner épp akkoriba szült, így az az ötlete támadt, hogy ő fog segíteni az orangután mamának: megmutatja, hogy szoptatja kisfiát.

Annyira jól sikerült megmutatnia a szoptatás rejtelmeit, hogy Zoénak sikerült megtanulnia, így már ő is sikeresen táplálja kicsinyét. Zoé abban az állatkertben született, ahol most is él. Mindössze kilenc hónapos volt, amikor anyja meghalt.

 

“Kikapcsoltam a melltartómat és nagyon eltúlozott mozdulatokkal mutattam, hogyan kell szoptatni, hova kell helyezni a kicsinyét. Egész idő alatt beszéltem hozzá, és mutogattam rá, mutogattam a babára, mutogattam a melleire. Amikor Calebet mellre tettem, mutattam neki, hogy hogyan kell ezt csinálni” – mondja a videóban Whitlee. “Egész idő alatt kíváncsian nézett engem.” Mindössze 24 óra kellett az orangutánnak és sikerült megszoptatnia a fiát.

forrás: goodmorningamerica.com, insider.com