Baba

Állatkerttől a könyvkölcsönzőig: programok az ősz elejére

Ha hiszed, ha nem, még most is vannak fesztiválok. Találtunk ingyenes állatkertezést, dalolkát és Szamóca-partit!
2011. Szeptember 02.

Állatkerttől a könyvkölcsönzőig: programok az ősz elejére

Gyerekkönyvkölcsönző

Tüneményes boltocska nyílt Budapesten a Pozsonyi úton, a XIII. kerületben. Várnak mindenkit a Nyitott Mappába, aki szereti a művészi illusztrációkat, a művészi mesekönyveket és a fotográfiát. Széles gyerekkönyvválasztékkal, diafilmekkel várják a szülőket és a gyerekeket. Ami a legizgalmasabb: a Nyitott Mappában gyerekkönyvkölcsönző is működik.

Újra Kismama-klub!

Szeptembertől újra várunk a Kismama klubjába! 10-én 10-től Kerekítő foglalkozást tart Kovácsné Juhos Orsolya csepeli Kerekítő és Mackóskuckó foglalkozásvezető.

Fél 11-től Lukics-Kiss Ildikóval beszélgetünk azokról az életkori sajátosságokról, melyek megértésével könnyebb lesz az életünk. Hiszti vagy önállósodás? Rosszalkodás vagy kíváncsiság? Értsük meg a babát!Házigazda: Sződy Judit pszichológus, nevelési tanácsadó, szoptatási tanácsadó IBCLCHelyszín: Varázskert BabaMamaHáz Zuglói Gyermekközpont

Budapest XIV, Szugló u. 83–85.

Tejesdobozért ingyen belépő az állatkertbe

A szelektíven gyűjtött italos kartondobozokért most ingyenes gyerekbelépőt kap mindenki, aki gyerekenként legalább 10 darab kiürült tejes- vagy gyümölcsösdobozt visz a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szeptember 10-én és 11-én.

A Vidám Doboz Napok elnevezésű akcióval az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés a Fővárosi Állat- és Növénykerttel összefogva arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy az italos kartondobozok – mivel anyaguk több mint 75 százalékban papír – szelektíven gyűjthetők és hasznosíthatók. Szelektív gyűjtésükkel mindennap tehetünk a környezetünkért. Így szeptember 10-én és 11-én a kicsik és nagyok a természet csodái mellett megismerhetik, hogy az italos kartondobozokat hová, melyik gyűjtőedénybe kell bedobni ahhoz, hogy újrahasznosításukkal újra papírtermék készülhessen belőlük.

Családi biztonsági nap

A budapesti és a budaörsi IKEA áruházakban családi biztonsági napot rendeznek szeptember 3-án, szombaton, 10 és 18 óra között. Minden jelenlegi és leendő IKEA FAMILY-tagot és családjukat játékos programokkal várják az IKEA áruházak területén, hogy a kis nebulók megtanulják a biztonságos közúti közlekedés alapjait.

A biztonsági napon az IKEA egy játékos, hatállomásos kalandpályát állít fel, ahol a részt vevő gyermekek a különböző feladatokat teljesítve megtanulhatják a biztonságos közlekedés minden csínját-bínját, és apró ajándékkal térhetnek haza. Mi több, minden friss elsőst egy PATRULL biztonsági fényvisszaverő mellénnyel is megajándékoznak, hogy a sötétben is biztonságosan közlekedhessen. Emellett rendőrök, tűzoltók és orvosok adnak hasznos tippeket a biztonságos közlekedéshez a család minden tagjának.

Szamóca-parti

Szeptember 10-én családi napot szerveznek a Csillaghegyi Közösségi Házban Szamócával a tudatos gyermekekért. A címben szereplő „Szamóca” kifejezés nem véletlen, ugyanis a jótékony rendezvény szervezője a szülők és gyerekek segítését zászlajára tűző Szamóca Gyermekcentrum Közhasznú Alapítvány .

A 2009-ben bejegyzett szervezet fő célja, hogy népszerűsítse a tudatos életvezetést, családtervezést és gyermeknevelést, a gyermek- és családcentrikus életszemléletet. Munkájuk elsősorban a gyermekjóléti szolgáltatást segíti a gyermekvédelem és a családsegítés terén. Szeptember 10-én a Szamóca elsősorban a szülőknek szeretne ötleteket, tudást, tapasztalatot és jól működő gyakorlatokat átadni, hogy megkönnyítse mindennapjaikat a gyerek-szülő kapcsolat terén. A rendezvényen olyan fontos témák kerülnek szóba, mint az anya-gyermek kapcsolat, a szülői szerep és az együttműködő kommunikáció fontossága, a gyerekek közösségbe való beilleszkedése, a stressz kezelése, otthoni készségfejlesztő játékok, tanulásmódszertan és játékos tanulás. A nap végén lehetőség van egyéni konzultációra, tanácsadásra is.

Az előadások ideje alatt játszóház és gyerekmegőrző üzemel, sok-sok játék és könyvvásár kíséretében. A játszóházban a legkisebbeknek lesz Kerekítő (gyerekdalok, mondókák), Mocorgó (mozgásfejlesztő 1,5–3 éveseknek), ovisoknak ugiee-boogie zenés mozgásfejlesztés, színes angol Teddy macival, kreatív foglalkozás és a Rainbow-tól papírszínházmese.

Dalolka Kárász Eszterrel

A zenés minivilág matinésorozat ősztől rendszeresen várja a közönséget az Anno meseboltban. Immár hagyománnyá vált, hogy a szappanbuborék-felhőbe burkolózott hétfő délelőttöket Kárász Eszter az ukuleléjével rázza fel, és a hét jókedvűen kezdődik sok-sok vidám gyerekhanggal. Nézzétek meg ti is ezt a mesés helyet és a mesés-minivilágos Dalolkát!

Az évad első Dalolkája 2011. szeptember 5-én hétfő délelőtt 10 órakor kezdődik.

Ne feledkezz meg a Kolibri Fesztiválról és az NLC Fesztiválról!