Baba

Miért nem szereti az állatkertet?

Vannak gyerekek, akik csak szaladgálnak az állatkertben, ahelyett, hogy a zsiráfbébit csodálnák. Lehet, hogy korai még neki?
2012. Április 25.

Hogy a gyerek élvezze az állatkerti kirándulást, érdemes a következő látogatást az igényeihez alakítani, így mindenkinek nagyobb öröme lesz benne.

– Egyszerre kevesebb állatot nézzetek meg. Egy egész állatkert bejárása valóban fárasztó. Két óra séta és nyolc-tíz állat – ennyi egy kétéves befogadóképessége.

– A nagy testű állatok, az élénken mozgó, játékos majmok vagy szurikáták és tengerimalacok, az anyaállatok kicsinyeikkel és az elmaradhatatlan állatsimogató a gyerekek kedvence.

– Azokat az állatokat keressétek fel, amelyeket a képeskönyvéből már ismer. Saját fényképeitekből állítsatok össze tíz-tizenöt lapos albumot.

– Egy látványos állatbemutató, etetés, fürdetés leköti a figyelmét, de a lovaskocsikázást, szekérben üldögélést hamar megunja.

– Vigyél magaddal feldarabolt zöldségből, gyümölcsből álló uzsonnát és édesítetlen innivalót. Ha az állatkertben vásárolsz valami ropogtatnivalót, nemcsak a legközelebbi alkalommal, hanem már a következő árusnál is ezért nyaggat majd a gyerkőc.

– Az állatkerti játszótérrel nem veszik fel a versenyt az állatok. Ha nem a játszótéren akarsz üldögélni, és a játék közben esett sebeket ápolni, akkor csak a séta végén ejtsd útba az állatkertnek ezt a részét.

Hétköznap kevesebb a látogató, jobban látja a gyerkőc az állatokat, és kevesebb dolog tereli el a figyelmét. Ilyenkor érhet közelebb a természethez a látogató.