Trend

Ritka eset: ugyanazon a napon van az anya, az apa és az újszülött babájuk születésnapja is

Igazán ritka eset, hogy egy családban a szülők és gyermekük születésnapja egyazon napra essen.
2023. Április 24.
szülinapi torta
(Kép forrása: Getty Images)

Az sem mindennapos, hogy egy családban két családtagnak ugyanaz legyen a születésnapja, de az valóban nagyon ritka, hogy a szülők és a gyermekük is ugyanazon a szülinapon osztozzanak.

Egy michigani házaspár, Anna Anderson és férje, Rory Anderson születésnapja is április 14-én van, sőt, egyazon évben is születtek. A párnak nemrégiben pedig megszületett az első közös babájuk is, Bo Benjamin – aki idén április 14-én jött világra, számolt be róla a Good Morning America.

Az Aspirus Keweenaw Kórház szerint, ahol a baba született, annak az esélye, hogy mindhárman ugyanazon a születésnapon osztoznak, 1:133 000.

A kisfiú édesanyja elmondta, hogy eredetileg április 6-ra volt kiírva, és azzal tréfálkoztak, hogy gyermekük biztosan arra vár, hogy közös szülinapja legyen a szüleivel. „Határozottan ez a legjobb születésnapi ajándék, amit el tudunk képzelni” – osztotta meg a kórház közleményében, és hozzátette, hogy mindig is szórakoztató volt, hogy ugyanaz a születésnapjuk a férjével, a különleges napot pedig most már a kisgyermekükkel is megoszthatják.

Darcy Donnelly, a kórház ápolási igazgatója szerint „kivételesen különleges”, hogy a családtagoknak ugyanaz a születésnapja, és hozzátette, hogy nagyon örülnek, hogy ennek a rendkívüli esetnek a tanúi lehettek.

Milyen gyakori a ti születésnapotok?

Ha a szűkebb vagy a tágabb családban nem is osztoztok senkivel a születésnapotokon, azt meg tudjátok nézni, hogy mennyire „népszerű” a szülinapotok. A KSH készített egy interaktív grafikont, amin az 1970 és 2020 között születettek születésnapjáról lehet megnézni éves bontásban és nagyobb időszakokat kiválasztva azt, hogy hányan születtek még azon a napon, és így hányadik leggyakoribb születésnap az adott nap.

Ha a teljes 1970 és 2020 közötti időszakot nézzük, itthon a leggyakoribb születésnap a július 25-e. Míg a legritkább – érthető módon – a február 29-e. A ti születésnapotok mennyire gyakori a grafikon szerint? A grafikont ITT éred el.