Trend

Trendi babacuccok – és ami mögöttük van

Érdekes újdonság, elszállt hülyeség, hasznos kiegészítő, meghökkentő új ötlet és dizájn - szinte mindenkinek van véleménye, tapasztalata a divatos babaholmikról. Feltétlenül kellenek-e annak, aki halad a korral, vagy van élet nélkülük is?
2013. Július 30.

Na persze a kérdés csak félig komoly, hiszen az élethez, pláne babakorban elég az anyamell is, ha tej van benne. De azért sokunkban ott bujkál a kérdés: vajon tényleg olyan hasznos az a kis borostyán nyaklánc, ami majdnem minden csecsemő és kisgyerek nyakában ott virít? És megéri félmilliót költeni egy Stokke babakocsira? Felsorolásunkat bárki folytatni tudná, de lássuk, mi az, amibe rögtön belebotlunk, ha a trendeket vadásszuk!

Sophie fogzózsiráf

A fogzás megbízhatóan eltart másfél-két évig, ezért ha egyszer bejön valami, ami segíti a fogzást, akkor abból kasszasiker lesz. Még akkor is, ha egyszerű, sípoló gumiállat az illető. Bármilyen hihetetlen, a természetes kaucsukból készült, ételfestékkel színezett, titkos recept alapján készülő, Sophie névre hallgató gumizsiráf már több mint ötven éve sztár hazájában, Franciaországban, és ahogy látom, itthon is hasonló karrierje van kialakulóban: aki ad magára, kipróbálja. Ahhoz képest, hogy kicsi, babakézbe simuló, rágcsálásra alkalmas fejű gumizsiráfról van szó, több ezer forintos ára elég meglepő, de hát nem holmi ki tudja miből készült vacakról van szó. Mint ahogy egyes méltató leírásokból kiderül, még többféle érzékszervet megszólító fejlesztőeszköznek is felfoghatjuk. Itt olvashatsz a történetéről.

Trendi babacuccok - és ami mögöttük van

Borostyán fogzónyaklánc

Nem is tudom, fel lehet-e nőni manapság borostyánkőből készült, fogzást segítő nyaklánc nélkül… Szinte minden gyereken ott virít, és ha a hatásosságáról érdeklődünk, még a legszavahihetőbb anyák is azt felelik, háát, lehet benne valami, mert észre sem vettük a fogzást. De hát nem tudhatjuk, mi lett volna, ha nincs rajta. Az biztos, hogy a borostyán varázslatos szépségű természetes növényi anyag, a fa megkövült gyantája, „vére”, ha úgy tetszik, ráadásul tényleg van abban valami borzongató érzés, hogy ötvenmillió éves anyagról van szó. A kis golyók kézimunkával készülnek belőle, vagyis mindegyik egy kicsit más. Ez már önmagában is jó ajánlólevél azoknak, akik irtóznak a tucattermékektől, és szeretik, ami természetes. Ráadásul a borostyánnak ősidők óta gyógyerőt, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak, részben a belőle testhő hatására felszabaduló természetes illóolajok miatt, részben meg azért, mert állítólag véd az elektromágneses sugárzástól.

Stokke babakocsi

Trendi babacuccok - és ami mögöttük van

Az új dizájn hat-hét éve jelent meg a babakocsi-kínálatban, és a mai napig is kimondottan futurisztikusnak, különlegesnek, egyben letisztultan elegánsnak tűnik a többi babakocsihoz képest. Legmarkánsabban abban különbözik a többitől, hogy a baba magasan helyezkedik el benne, így nem kell közvetlenül a talaj felett beszívnia a kipufogógázokat, kevésbé szenved az aszfaltból sugárzó forróságtól vagy hidegtől. Az Xplory Travel System modell ára kiegészítőkkel több mint négyszázezer forint, tehát nem kis befektetés, és a minősége, tartóssága is megbízható a hírek szerint. Nagy kérdés persze, hogy megér-e nektek ennyit, hiszen ebből a pénzből legalább négy vadiúj travel system típusú babakocsit vásárolhatsz, ha kevésbé márkás, kevésbé trendi darabbal is beéred…. Annak például, aki főként hordozza a gyerekét, és inkább kivételesen használ babakocsit, persze nem éri meg. Nyilván furcsán festene falusi környezetben, hepehupás földutakhoz és kátyúkhoz sem biztos, hogy ezt választanám, de elegáns városi babakocsinak biztosan beválik.

Trendi babacuccok - és ami mögöttük van

Hordozós nyaklánc

Háton hordozott, nagyobbacska gyerekek anyukái szoktak ilyet hordani. Mi értelme van ennek a néha gyanús tisztaságú, nyálas darabnak, amit ráadásul még közszemlére is teszel a nyakadban? Talán valami szubkultúrához tartozást jelöl? Nem, kivételesen egészen praktikus találmányról van szó. Lényege, hogy a nagyobbacska, hordozás közben érdekes zsákmány után néző kicsik előszeretettel döntenek a hajtépés, ráncigálás mellett. Ha valami játékot adsz a kezükbe, előbb-utóbb eldobják. Ilyenkor tesz jó szolgálatot a természetes anyagokból, pamutfonálból és fából készült nyaklánc, amit egyszerűen hátravetsz a vállad felett. A kicsi kedvére csócsálhatja, rághatja, morzsolgathatja, bírja a strapát. Otthon pedig nyugodtan kimoshatod.

Trendi babacuccok - és ami mögöttük van

Űrhajóssapka

Bizonyos életkor felett a gyerekek egyik kedvenc elfoglaltsága a sapka letépése és elhajítása jó messzire, például jó érzékkel éppen a begördülő metrószerelvény alá. Az űrhajós sapófazont azért nem olyan egyszerű letépni, és további előnye, hogy a nyakat is védi. Szintén olyan darab, amely háton hordozásnál egyenesen nélkülözhetetlen. Létezik pamut- és melegebb, kötött változatban is.

Trendi babacuccok - és ami mögöttük van

Babylegs

Hm, hát a lábszárvédő vagy lábmelegítő, azaz babylegs is hasznos lehet akár, egy biztos, hogy egyre több kisbabán látni ilyesmit, főként azokon, akik nem hordanak pelenkát (elimination communication, EC) Ha mégis baleset történik, nem kell teljesen átöltöztetni a picit, a lábmelegítők pedig leegyszerűsítik és meggyorsítják a pisiltetést, kakiltatást. Létezik vékonyabb, vastagabb változatban is.

Fürdőkendő

Trendi babacuccok - és ami mögöttük van

Legyinthetsz erre, hogy na ez csak a megszállott hordozóknak lehet a rögeszméjük, de nem is olyan rossz ötlet! Egy próbát biztosan megér. Hiszen más-más szituációkban más kendőtípussal jársz a legjobban. A fürdőkendő rugalmas, könnyen és gyorsan száradó anyagból készült. És kétségtelenül biztonságot ad a babának strandolás közben, azonkívül a cipelést is megkönnyíti.

Trendi babacuccok - és ami mögöttük van

Vízszűrős kulacs

150 liter csapvíz átszűrésére alkalmas szénszűrő van benne. Akkor érdemes beszerezned, ha fenntartásaid vannak a csapvízzel szemben, de ásványvízre nem akarsz költeni, már csak a sok fölöslegesen termelt szemét miatt sem.