Terhesség

Így tiltakozik a nagymama, amiért a lánya titkolja születendő unokája nemét

Vicces kép egy ideges nagymamától, aki nem tudja, fiút várjon-e vagy lányt.
2021. December 12.
Így tiltakozik a nagymama, amiért a lánya titkolja születendő unokája nemét (Fotó: Getty Images)

Egy leendő nagymama megrendezte a világ legaranyosabb tiltakozását, de ezzel újszülött unokája igazán stílusos felszereléssel indulhat az életben. A netezőknek tetszik!

A nemi sztereotípiák lassan megkérdőjeleződnek, egy részüket talán el is felejtjük. Persze ettől még nagyon izgalmas, hogy fiunk születik vagy lányunk, nem csoda, hogy sokan már önmagában erre is, a születendő baba nemének felfedésére bulit rendeznek.

De mindig vannak olyan párok is, akik meglepetésre vágynak, és csak a szülőszobán szeretnének megvilágosodni. Így döntött annak a babának az édesanyja is, akinek anyukája ezért kissé megorrolt, és a maga módján tiltakozott. A nagymama bevásárolt egy csomó ajándékot, ruhát és játékot a babának, ám mindent szürke színben, gondolván, ez majd jó kis fricska lesz a szülőknek – írja a Parents.com.

Ám ők nem lettek idegesek ettől, inkább megosztották az ajándékok fotóját a neten, a kommentelők pedig igazán szerették. A többség szerint nagyon is szépek a szürke babaholmik – fiúnak is és lánynak is.

“Biztos nem leszek népszerű vele, de én szeretem a szürkét a babákon – írja egyikük – A lányom és a fiam is sok szürke ruhát viselt.”

“Olyan valakiként, aki tizenkét hetesen mindenkinek elmondta a baba nemét, és ezután csak rózsaszín ruhákat kapott, elárulhatom, hogy jobban szerettem volna szürkét…” – mondta valaki más.

A legtöbben úgy gondolják, leáldozott már annak a sztereotípiának, hogy a lányoké csakis a rózsaszín, a fiúkat pedig kékbe kell öltöztetni.

“Na én pontosan ezért nem árultam el előre a babám nemét – írja egy édesanya. Semmi bajom a rózsaszínnel, de azért nem szeretném, ha a lányom kizárólag ebbe öltözne. A felnőtt nők sem kizárólag rózsaszínt hordanak, akkor a kicsiknek miért kéne?!”

 

Végül is… függetlenül attól, hogy milyen színű ruhában van egy baba, csak az számít, hogy fel van öltözve, hogy kényelmesen legyen és szeressék őt, nem igaz?