Család

Hat szép őszi növény, ami színessé teszi az erkélyt

Nem kell a nyár végén búcsút inteni a színes virágoknak – nagyon szép növények vannak, amelyek ősszel is színpompássá varázsolják az erkélyt.
2024. Szeptember 04.

Krizantém (margitvirág)

A krizantém strapabíró és élénk színekben vásárolható növény, ami ősszel is szépen virágozhat, akár a kertben, akár a balkonládában. Hidegtűrő növény, így a hűvösebb időt is jól viseli késő ősszel is. A balkonládába érdemesebb az alacsonyabb fajtákból választani. Érdemes olyan növényt választani, amin még sok a bimbó, így hosszabb ideig virágozhat.

Őszirózsafélék

(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

Az őszirózsának számos fajtája van, rengeteg különböző színben. A kertbe magasságuk miatt szegélynövényként is ideálisak, de a balkonon is van helyük ládában vagy egy-egy cserépben, egymáshoz közelebb ültetve. Érdemes naposabb helyre tenni. Az őszi szezon jó ideje a növekedésüknek.

Kisvirágú büdöske (bársonyvirág)

Ennek a csodaszép virágnak a színe is igazán őszies, a narancssárga-piros-sárga árnyalataiban pompázik, így érdemes ebből is tenni a balkonládába. Gyorsan növekvő virág, amit kedvelnek a beporzó rovarok is.

 

Árvácska

Az árvácskák is jól érzik magukat alacsonyabb hőmérsékleten is, így az őszi balkonládába is érdemes ültetni belőle. Számos színben és mintában találhatsz ebből a szép virágból, aminek vannak kisebb és nagyobb fejű változatai is. Napos, félárnyékos helyen is jólérzi magát. Ha enyhébb a tél, akár át is telelhet, és tavasszal is virágozhat még.

Díszkáposzta

Valójában nem egy klasszikus virág a díszkáposzta, de egy igazán mutatós dísznövény, ami egyre népszerűbb. Ugyan a káposzta és kelkáposzta zöldségek rokonai, de ezek a színes fajták nem ehetőek, csupán dísznövények. Léteznek krémszínű, bíbor, piros, fehér, rózsaszín, vörös, lilás, de sötétkék levelűek is – válassz belőlük a többi virágodhoz illő színűt.

Őszi varjúháj

A húsos zöld levelű, rózsaszínes-lilás levelű varjúháj is bátran ültethető az őszi balkonládába. Nincsenek túl nagy igényei ennek a pozsgásnak, de arra érdemes figyelni, hogy a lazább talajt jobban kedveli.

(via, via)