Kisgyerek

„Rendrakós kocsi” – egy anya gyors ötlete, ami segít náluk rendet tartani

A gyors rendrakásban segíthet ez a tipp is.
2024. Szeptember 10.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Egy anya osztott meg egy hasznos tippet TikTok-oldalán, ami náluk segít otthon, hogy nagyobb legyen a rend. Ők ehhez egy gurulós zsúrkocsit használnak otthon, ami a gyors rendrakásban van a segítségükre.

Videójában az anya megosztja, hogy számára túlzott stimulációt jelent, ha rendetlen a környezete, túlterheltnek érzi magát tőle. „Hadd mutassam be a rendrakós kocsit” – mondja a felvételen, és mielőtt bemutatja a kocsi működését, a terapeutaként otthonról dolgozó anya elmondja, hogy akkor éppen 17 perce van még addig, amíg megérkezik hozzá az ügyfele.

 

Ezután gyorsítva láthatjuk, ahogy végig gurítja a zsúrkocsit a lakáson, és minden kallódó holmit a kocsira tesz, aminek nem ott kellene lenniük, ahol éppen vannak – ruhákat, sapkákat, papírokat, játékokat, elektronikai eszközöket stb. –, majd a folyosóra tolja. „A kocsi célja az, hogy egyértelműen el kell tennünk ezeket a dolgokat, de sokkal szebb, ha ezek a holmik nem a lakás minden sík felületén zsúfolódnak össze” – mondja, majd hozzáteszi: „Sokat segít azon a túlstimulált érzésen, amikor egy őrült mozgalmas nap után belépsz, és el kell kezdened gondoskodni mindenkiről és mindenről”.

A videó megjegyzései között pedig megosztotta, hogy amint a család többi tagja hazaért, mindenkinek el kell vennie a kocsiról a saját dolgait, és elpakolnia azokat. „Sokkal hatékonyabb, mint azt kérni, hogy pakoljanak össze” – írta.

A kommentek alapján sokaknak tetszik az ötlet, volt, aki megosztotta, hogy ő hasonló dologgal próbálkozott egy szennyeskosárral, de a kerekes kocsi hasznosabbnak tűnik, mert könnyen végig lehet gurítani a lakáson, cipekedés nélkül. Egy hozzászóló remek ötlete pedig az, hogy a kocsi polcait akár személyenként fel is lehet címkézni, és úgy válogatva rátenni a holmikat – ez a dolgokat összeszedőnek egy kicsit több munka, de nagyon hasznos lehet, ha kisebbek a gyerekek, akiknek szükség lehet erre a segítségre az elpakoláshoz.

Ha még szívesen olvasnál hasonló ötleteket, amik segítenek rendet tartani, ebben az írásunkban ilyeneket gyűjtöttünk.

(via Scarymommy.com)