Baba

Figyelmeztet a szülésznő: ezért nem szabad puszilgatni egy újszülöttet

Bár nagy a késztetés, de számos veszéllyel jár, ha megpuszilsz egy újszülött babát.
2024. Szeptember 18.

Bár egy újszülött meglátogatása a legizgalmasabb pillanatok közé tartozik a barátok és a család számára egyaránt, egy szülésznő figyelmeztet: semmilyen körülmények között ne pusziljunk meg egy babát, aki nem a miénk.

újszülött anyával

Kép: Getty Images

„Ami szülésznővérként teljesen megőrjít, az az, amikor látom, hogy a család bejön és megpuszilják az újszülötteket” – fogalmazott a szülésznő a TikTokon közzétett videóban. „Kérem, ne tegyék ezt.”

A szülésznő kifejtette, hogy szerinte „nem sokan vannak tisztában azzal, hogy rengeteg kárt okozhat egy puszi a babának. Megölheti a szüleikkel való kapcsolatodat, ha nem tudod távol tartani a szádat tőlük. Ezeknek a babáknak nincs szükségük arra, hogy mindenki megpuszilja őket, hogy tudják, szeretik őket. Megfoghatod a babát, de puszilgasd az arcát, a kezét.”

@nurse__lauren Please dont kiss the babies! I know they are delicious and you cant help but want to… but please refrain. You may cause serious harm to their little bodies #pregnanttiktok #pregnancytiktok #laboranddelivery #labornurse #laboranddeliverynurse #pregnancyjourney #postpartum #postpartumjourney #birthstory #dontkissbabies ♬ original sound - NurseLulu✨

Gondoljunk csak bele: a baba a szülei és a testvére baktériumait ismeri, de idegenekét, távolabbi családtagokét nem. Átadhatjuk neki a náthát, influenzát, most pedig itt a szamárköhögés, ami végzetes is lehet egy újszülöttnek.

Az első hónapokban a babáknak még nem alakul ki immunitás a baktériumokkal és vírusokkal szemben, a kötelező oltásokat sem kapják meg. Így bármennyire is csábító, ne puszilgassunk újszülött babákat, sőt, a legjobb, ha az első hetekben még ennél is óvatosabbak vagyunk. Ha a szülők úgy szeretnék, fogadjuk el a látogatási tilalmat is.

(mother.ly)