Gyerek

Büntetésből alsóneműre vetkőztettek kisdiákokat egy általános iskolában

A szülők feljelentést tettek a történtek miatt.
2024. Szeptember 19.
(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

Az ATV Híradót keresték meg felháborodott szülők Nyírmeggyesről azzal, hogy a helyi iskola egyik tanítója milyen büntetési módszert használt. A nyáron derült ki a szülők számára, hogy ez a pedagógus a szerinte a rosszalkodó gyerekeket a táblához hívta és alsóneműre vetkőztette – írja az atv.hu. A szülők azt állítják, hogy jelezték az iskola vezetésének a történteket, de a pedagógus ugyanúgy tanít az intézményben.

Az alsóneműre vetkőztetett gyerekek egyike azt mondta a híradónak, hogy azért kellett az osztály elé így kiállniuk, mert futkároztak az aulában. Ez nem tetszett a tanítónak, aki ezt a büntetést választotta. A gyerekek sokáig el sem merték mesélni a történteket, a szülők ezt a nyáron tudták meg.

Az egyik kislány anyukája azt mondta a híradónak, hogy csak a bugyi maradhatott a gyermekén. „Szégyellte magát, hogy le kell vetkőznie, és le kellett venni a kis pólóját, és pont akkor nem volt rajta top, mikor ez megtörtént” – mesélte a szülő, akinek gyermeke azóta már egy másik iskolába jár.

A híradó szerint a szülők feljelentést tettek, többen is voltak a kapitányságon, ahol kihallgatták őket. Abban bíznak, hogy ezeket a gyerekeket többet nem fogja tanítani ez a tanító.

A híradó stábja kereste az iskola vezetőjét, aki nem kívánt nyilatkozni, és a tankerület vezetőjét is keresték, ő egy megbeszélésen volt, ezért nem ért rá az üggyel foglalkozni.

A híradó riportját ITT lehet megnézni.