Teherbeesés

Ezek a legszebb dupla lánynevek, amikben ott az Anna

Akár hiszed, akár nem, több mint harminc olyan dupla lánynév anyakönyvezhető itthon, amiben szerepel az oly népszerű Anna név.
2024. Szeptember 24.

Az Anna héber eredetű, bibliai lánynév, ami azt jelenti, nőiesség, kellem, báj, valamint kegyelem. Szép jelentései és dallamos hangzása miatt hosszú évtizedek óta a szülők kedvence, nem is csoda, hogy annyira sokan viselik ezt a 4 betűs lánynevet.

Ezek a legszebb dupla lánynevek, amikben ott az Anna

A friss Top100-ban az Anna ezüstérmes, érdekes tény ezzel kapcsolatban, hogy tényleg csak egy hajszállal maradt le az első helyen álló Hanna mögött: 2023-ban 901 kislány kapta az Anna nevet, míg Hannának 903 babát kereszteltek.

Elég tehát csak egy kicsit belehúznia idén az Anna névnek, és a következő listában akár a dobogó legfelső fokára is kerülhet. Kevesen tudják továbbá, hogy második névként sokkal többen választják az Annát, mint a Hannát: az előbbit 401 kislány második keresztneve lett, míg az utóbbit 265 baba viseli.

A dupla nevek között az Anna a nyerő

Diadalmaskodik az Anna a dupla lánynevek tekintetében is. Bár akadnak a Hanna nevet is magukba foglaló dupla keresztnevek (ilyen például a Hannabella, a Hannadóra vagy épp a Hannarózsa), az Annát sokkal több dupla névben találhatjuk meg. Most összegyűjtöttük ezek közül a 10 legdallamosabbat!

10 fotó megtekintése

Fotó: Getty Images