Kamasz

Egy tizenhat éves az első, aki eljutott a Tetris 255. szintjére

A kamasz elérte a játék 255. szintjét, ami után a számláló visszaállt a nullára.
2024. Október 09.
(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

A hétvégén egy tizenhat éves amerikai verseny gamer játékos, Michael Artiaga lett az első ember, aki elérte a NES Tetris játék úgynevezett „újjászületését” azzal, hogy végig játszotta a 255. szintet és a számláló visszaállt nullára – számolt be róla a Gizmodo.

Artiaga közvetítette is a rekorder kétórás játékot, aminek során 4216 sort sikerült kitörölnie, 29,4 millió pontért, írja a portál az Ars Technica alapján. A fiú később úgy nyilatkozott, hogy nagyon örül, hogy vége a játéknak – amivel soha többet nem akar játszani.

A portál szerint az eredményre 35 évet kellett várni, a klasszikus Tetris 1989-ben jelent meg a Nintendo Entertainment System-en. A játékot sokáig legyőzhetetlennek tartották, mert a magasabb szinteken már nagyon gyors sebességre vált, amivel szinte nem lehet lépést tartani, de a játékosok olyan új technikákat találtak ki, amivel új mérföldkövekig jutottak el.

Valójában 2023-ban egy tizenhárom éves játékos, aki Blue Scuti néven ismert, már legyőzte a játékot azzal, hogy annak „lefagyásáig” játszotta, nála 1511 sor törlése után omlott össze a szoftver, a 157. szintnél. Artiaga viszont a játéknak már egy olyan verzióját játszotta ki, amit frissítettek az összeomlások enyhítésére. Az élő közvetítés alapján azonban néhány hibát így is tartalmazott a játék, köztük például egy szín-hibát, ami tovább nehezítette a játékot.

Artiaga egyébként korábban is ért már el kiemelkedő eredményt a játékban: 2020-ban a Classic Tetris világbajnokság legfiatalabb győztese lett.

A játékról közvetített videót ITT lehet megnézni.