Sokféle módon készülhet saját karácsonyfadísz – az egyik jól ismert változat a só-liszt gyurma. Ha kipróbálnátok egy másik, könnyen formázható, házi gyurmából készült változatot is, próbáljátok ki a következőt, amihez szintén csak három alapanyagra van szükség a konyhából.
Ezek a szódabikarbóna, a kukoricakeményítő és a víz. A @crenshawfarmshomestead TikTok-csatorna osztott meg egy receptet a gyurma elkészítéséhez. Ehhez mérjetek ki egy edénybe 1 csésze szódabikarbónát és ½ csésze kukoricakeményítőt, majd keverjétek el alaposan. Adjatok hozzá ¾ csésze vizet, keverjétek össze, majd addig főzzétek közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, amíg el nem válik az edény falától, és burgonyapüréhez hasonló állaga nem lesz.

(Kép forrása: Getty Images)
Ezután hagyjátok hűlni, majd egy sodrófa segítségével nyújtsátok ki. Ha szükséges, a tészta kinyújtásakor adjatok hozzá még némi kukoricakeményítőt, ha esetleg valahol ragacsos. Kinyújtás után akár lenyomatos mintát is adhattok a tésztának, majd szaggassatok belőle különböző karácsonyi formákat. Egy hurkapálcika vagy fogpiszkáló segítségével készítsetek lyukat a tetejükre – vagy ha füzért készítenétek belőlük, akkor egyet-egyet az oldalaikra.

(Kép forrása: Getty Images)
A díszek levegőn nagyjából egy nap alatt száradnak ki teljesen.
A tésztába akár ételfestéket is tehettek, ha mégis inkább színes díszeket készítenétek.
Az alábbi videó elején arra mutatnak néhány ötletet, hogy hogyan lehet mintát adni a tésztának.
Ha idén mégis inkább só-liszt gyurmából készítenétek dekorációt, ebben a cikkünkben mutatunk egy jó receptet a tésztához.